1 éve

Fucsovics mumus ellen játszik, de több okból is van esélye meglepni

Az utóbbi kilenc hónapban ötből ötször Rubljov nyert, de most a legjobbkor fordulna a kocka. Wimbledon füvén borulhat a papírforma.

Fucsovics Márton pályafutása legjobb wimbledoni eredményeként ma nyolcaddöntőt játszik. Az orosz Andrej Rubljov ellen az utóbbi kilenc hónapban elszenvedett öt veresége ellenére sem reménytelen Marci helyzete – írja hétfői számában a Metropol. Fucsovics mumus ellen játszik, de egyáltalán nem egyoldalúak az esélyek.

Fucsovics 11 évvel a juniorbajnoki címe után, idén a profik között is menetel Wimbledonban
Fotó: AFP

„Remélem, idén többet már nem játszom ellened”

– mondta Fucsovics még márciusban, Dohában, miután újra gratulálni volt kénytelen Rubljovnak az idei negyedik összecsapásuk után.

Őrült hétfőn csapnak össze

Ehhez képest a wimbledoni torna nyolcaddöntőben újra a világranglistán hetedik orosz teniszsztár néz farkasszemet legjobb játékosunkkal.

Fucsovicsnak gyakran kellett gratulálnia Rubljovnak, de füves borításon most játszanak először
Fotó: AFP

A játéknapot persze nem emiatt hívják „őrült hétfőnek”: ez az egyetlen Grand Slam-torna, ahol egy nap alatt zavarják le mind a nyolc-nyolc női és férfi nyolcaddöntőt. Kérdés, sikerül-e Marcinak megbolondítania az esélyeket.

Hatodikra fordulhat a kocka

A mumusánál 41 hellyel hátrébb sorolt Fucsovics részéről a múltjuk miatt duplán bravúr lenne a továbbjutás. Mégis van erre esélye.

A tavaly októberi Roland Garros-nyolcaddöntőjükkel együtt, kilenc hónap alatt ötször kapott ki Rubljovtól – csakhogy eddig mindig salakon vagy kemény pályán. Eddigi egyetlen győzelmét is salakon aratta ellene Fucsovics, még a 2017-es Davis Kupában.

Füvön még nem találkoztak

A londoni füvön viszont – ahol Marci 2010-ben megnyerte a juniorok Grand Slam-tornáját – Fucsovics már a kilencedik kiemelt argentin Diego Schwartzman ellen is összegyűrte a papírformát.

Márpedig az idén különösen csúszós wimbledoni gyep Rubljov számára is a legkényelmetlenebb borítás: itt ugyanúgy az idei nyolcaddöntő az eddigi legjobbja, mint magyar ellenfelének.

127 milliót kaszálhat

Már eddig is 78 millió forintnyi pénzdíjat várhat a számlájára Fucsovics Márton. Ennyit ér idén a nyolcaddöntőbe jutás egyéniben, és az első fordulóban aratott siker párosban. Ha ma sikerül továbblépnie a negyeddöntőbe, akkor már 127 millió forintra rúgna a díjazása.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!