5 éve

Aggódjunk? Futballgyilkos műfű vár a magyar válogatottra

Finoman szólva sem fekszik a mûfû a magyar válogatottnak, amely az utóbbi három évben kétszer is szenvedett ezen a talajon.

"A műfű más stílusra kényszerít minket" – mondta Bernd Storck a szeptemberi, Feröer-szigetek elleni fellépés előtt, és ezt akár most is említhetné, hiszen újfent ilyen talajon kell játszani.

A szövetségi kapitány ősszel biztosra ment, a telki edzőközpontban 100 millió forintért műfüves pályát „varázsoltak” a kérésére, a csapat ott készült a torshavni ütközetre. Rossz befektetés volt, a magyar válogatott csalódást okozott, gól nélküli döntetlenre végzett. Storck a meccs után úgy vélte, a feröeri állapotok miatt más is szenvedni fog, válaszként Portugália egy hónappal később 6-0-ra győzött ott…

Persze nemzeti együttesünk nem először kínlódott a műfüvön. 2014 őszén a Dárdai Pál vezette válogatott is nehezen birkózott meg vele Feröeren, vagyis vélhetően ma este sem lesz könnyű dolga a La Vella-i Nemzeti Stadionban.

Nem véletlen, hogy Storck szerdán műfüvön vezényelt edzést a csapatnak, amelynek három napja volt arra, hogy felkészüljön a talajra.

Andorra előző három ellenfele sem vette könnyen az ottani akadályt a vb-selejtezőkön, szoros csatákat vívtak, Lettország 1-0-ra, Svájc 2-1-re győzött, míg Feröer-szigetek csupán gól nélküli döntetlenre végzett a műfüvön. Persze a világ egyik leggyengébb válogatottja ellen a körülmények sem jelentenek mentséget, vagyis Bernd Storck együttesének gond nélkül nyernie kell – műfű ide vagy oda.

Az Andorra-Magyarország vb-selejtezőt pénteken 20:45-kor játsszák.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!