Szlovákiában Orbán Viktor szövetségese nyerte a választásokat

POLITIK
5 hónapja

Csak 300 palack készült a világ egyik legjobb borából

Ha 100 pontot kap egy bor az értékelésen, az azt jelenti: tökéletes. Bibi Graetz egyik toszkánai bora ezt a minősítést érdemelte ki. Inni kevesen fognak belőle: mindössze háromszáz palackkal készült. Budapest is a világpremier részese volt.

Bor sokféle van, de aki komolyabban érdeklődik a borászat és a minőségi nedűk után, az tudja, hogy tökéletes nincs, a hozzáértők mindegyikben találnak hibát. Ráadásul a bor ízlés kérdése. Éppen ezért szinte sohasem fordul elő, hogy egy bor a világ legnagyobb és legbefolyásosabb értékelésein 100 pontot érjen el, még a 95-100 pont is ritka.

Bibi Graetz. Fotó: Facebook

Éppen ezért volt különleges az a bor világpremier, amit 21 országban, köztük Magyarországon azonos időpontban tartottak. Maga a borász is különleges: Bibi Graetz Toszkána egyik legismertebb és legkiválóbb bortermelője, aki autodidakta módon vált borásszá. Művészcsaládból származik, ő maga is képzőművész, borcímkéi valódi műalkotások, amiket ő fest, illetve most már időnként valamelyik gyermeke. 

Mindegyik címke a képzőművész, illetve gyermekei munkája. 

Birtoka Firenze tartományban egy kis faluban található, a tengerre néző ültetvényen a gránit és sziklás talaj rendkívüli ízeket és ásványosságot kölcsönöz borainak. 

Különleges szőlők egy különleges termőhelyen. Fotó: Facebook

„Balocchi di Colore” - színek játéka - című világpremieren online kapcsolódott össze a világ 21 helyszíne Japántól Franciaországig, és mindenütt egyszerre kóstolták meg az egyébként kereskedelmi forgalomban nem, vagy csak nagyon ritkán elérhető borokat, köztük a Testamatta 2018-at, amit a Decanter World Wine Awards 100 pontra értékelt, vagyis egyenesen tökéletesnek találtak a szakértők. Ezenkívül bemutatta a 2020-as borait, amik szintén 95-100 pontos minősítést kaptak.

A világon mindenütt egyszerre kóstolhatták meg a különleges tételeket. 

A különlegességekből csupán 300 palack készült. Aki Bibi Graetz borait meg szeretné kóstolni, annak általában egyenesen Toscanába kell érte elmennie. Ezért is volt különleges alkalom, hogy Budapest a BorVilág szervezésében részt vehetett ezen a világpremieren. 

S hogy milyenek ezek a borok? Olyanok, amilyeneket egy kiváló borász saját magának és a családjának készít különleges gondossággal és szeretettel. Kifinomultak, mégis otthonosak, alkalmazkodók, mégis karakteresek, igazi egyéniségek. Olyanok, mint a legjobb műalkotások: az embernek az a benyomása, hogy ilyet akár maga is létre tudna hozni, miközben utánozhatatlanok. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai felvételen a két teherautó közé szorult motoros - videó

origo.hu

Putyin félelmetes és váratlan döntést hozott

borsonline.hu

Újabb hidegfront érkezik, ekkor már biztosan véget ér a nyárias idő

vg.hu

Megpróbálja a lehetetlent a Progresszív Szlovákia

ripost.hu

Fontos szabály lép életbe vasárnaptól: ezt minden autósnak tudnia kell

hirtv.hu

Megszólalt Vera Jourová a szlovákiai választások eredményéről

origo.hu

Tóth Gabi durván nekiesett Majkának + Videó!

travelo.hu

Ezért van pálmafa az Egyetemi templom tetején - a Papnevelde titkos kertjében jártunk

ripost.hu

Ezek a csillagjegyek a legjobb vezetők: érdemes rájuk hallgatni

ripost.hu

Igazi hősök: három gimis kamasz mentett életet a Nyugati pályaudvaron

life.hu

A tested csodákra képes: így veszi fel a harcot a kórokozók, baktériumok ellen(x)

ripost.hu

"Túléltem a poklot" - Ki akarták végezni a TV2 jóképű sztárját - Videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-