Létrehozva: 2023.04.25.

Csak 300 palack készült a világ egyik legjobb borából

Ha 100 pontot kap egy bor az értékelésen, az azt jelenti: tökéletes. Bibi Graetz egyik toszkánai bora ezt a minősítést érdemelte ki. Inni kevesen fognak belőle: mindössze háromszáz palackkal készült. Budapest is a világpremier részese volt.

Bor sokféle van, de aki komolyabban érdeklődik a borászat és a minőségi nedűk után, az tudja, hogy tökéletes nincs, a hozzáértők mindegyikben találnak hibát. Ráadásul a bor ízlés kérdése. Éppen ezért szinte sohasem fordul elő, hogy egy bor a világ legnagyobb és legbefolyásosabb értékelésein 100 pontot érjen el, még a 95-100 pont is ritka.

Bibi Graetz. Fotó: Facebook

Éppen ezért volt különleges az a bor világpremier, amit 21 országban, köztük Magyarországon azonos időpontban tartottak. Maga a borász is különleges: Bibi Graetz Toszkána egyik legismertebb és legkiválóbb bortermelője, aki autodidakta módon vált borásszá. Művészcsaládból származik, ő maga is képzőművész, borcímkéi valódi műalkotások, amiket ő fest, illetve most már időnként valamelyik gyermeke. 

Mindegyik címke a képzőművész, illetve gyermekei munkája. 

Birtoka Firenze tartományban egy kis faluban található, a tengerre néző ültetvényen a gránit és sziklás talaj rendkívüli ízeket és ásványosságot kölcsönöz borainak. 

Különleges szőlők egy különleges termőhelyen. Fotó: Facebook

„Balocchi di Colore” - színek játéka - című világpremieren online kapcsolódott össze a világ 21 helyszíne Japántól Franciaországig, és mindenütt egyszerre kóstolták meg az egyébként kereskedelmi forgalomban nem, vagy csak nagyon ritkán elérhető borokat, köztük a Testamatta 2018-at, amit a Decanter World Wine Awards 100 pontra értékelt, vagyis egyenesen tökéletesnek találtak a szakértők. Ezenkívül bemutatta a 2020-as borait, amik szintén 95-100 pontos minősítést kaptak.

A világon mindenütt egyszerre kóstolhatták meg a különleges tételeket. 

A különlegességekből csupán 300 palack készült. Aki Bibi Graetz borait meg szeretné kóstolni, annak általában egyenesen Toscanába kell érte elmennie. Ezért is volt különleges alkalom, hogy Budapest a BorVilág szervezésében részt vehetett ezen a világpremieren. 

S hogy milyenek ezek a borok? Olyanok, amilyeneket egy kiváló borász saját magának és a családjának készít különleges gondossággal és szeretettel. Kifinomultak, mégis otthonosak, alkalmazkodók, mégis karakteresek, igazi egyéniségek. Olyanok, mint a legjobb műalkotások: az embernek az a benyomása, hogy ilyet akár maga is létre tudna hozni, miközben utánozhatatlanok. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

vg.hu

Magyarországi bankot „zsákolt” a BYD

life.hu

Napi horoszkóp 2024. április 24.: ennek a csillagjegynek lezárul egy szakasz az életében

vg.hu

Romániai gigagyárba toboroznak munkaerőt Magyarországról, rendkívül magas fizetéssel

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Házasság első látásra: Nem hiszed el, milyen kínos titok derült ki Csabiról

ripost.hu

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-