
Óriási az érdeklődés: megvágták az ország tortáját - Fotók
Kedden a Magyar Ízek utcája színpadán Varga Viktor részvételével szeletlték fel az Ország Tortája 2025 verseny győzteseit. A számos érdeklődő előtt megrendezett eseményen, végül mindenki megkóstolhatta az ízlésének megfelelő tortát.
A Magyar Ízek utcájának színpada előtt minden helyet elfoglaltak az érdeklődők, hogy részt vegyenek Magyarország tortájának felvágásában.

Magyarország Tortája idén a DCJ Stílusgyakorlat lett – a név Dobos C. József monogramját idézi, az elnevezés pedig azt, hogy tisztelgés és újragondolás egyszerre. A desszert a klasszikus dobostorta modern változata: vajban gazdag piskótára épül, csokoládévajkrémmel és meggyzselével, amelyet meggypálinka fűszerez. A grillázs ezúttal nem a szelet tetején trónol, hanem roppanós rétegként az alsó piskótába költözött – így az ikonikus karamelles élmény belül érkezik. A tortát Balogh László és Kis Roland, a gyulai Kézműves Cukrászda cukrászmesterei készítették.

Magyarország Cukormentes Tortája 2025-ben az Álmodozó. Klasszikus hangulatot hoz – gondoljunk a Lúdlábra vagy a Rigójancsira –, főszerepben a meggy és a csokoládé. A kakaós–mandulalisztes piskótalapok között fahéjas, chiamagos meggyragu és enyhén édes tejcsokoládé-krém rétegződik, a harapást kakaóbabtöretből készült roppanós elemek emelik. Hozzáadott cukor nélkül készül, mégis gazdag és kiegyensúlyozott. Az Álmodozót Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrásza alkotta meg.

Két díjazott, ugyanaz az üzenet: a magyar cukrászati hagyomány szeretete és bátor frissítése.






