Magyar Péter közvetlen munkatársa és barátja volt a cigarettacsempész

INSIDER
INSIDER

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.15. 15:00

Nagy a baj: komoly veszély fenyegeti az egészségünket!

Itt a válság a nyakunkon! Rengeteg gyógyszerkészítmény, üdítő- és energiaital, kozmetikai termék tűnhet el az áruházak polcairól.

Katasztrófa történt a világ egyik legnagyobb vegyipari vállalatának üzemében, ez pedig igen nagy aggodalomra ad okot világszerte, többek között nálunk is. A németországi robbanás következtében ugyanis veszélybe került a világ B-vitamin-ellátása, ez pedig több iparágat is veszélybe sodorhat. Nemcsak a vitaminkészítmények előállításában lehetnek átmeneti gondok, hanem egy időre egyes B-vitamint tartalmazó energiaitalok, és a vitaminokkal dúsított üdítők, bizonyos kozmetikai termékek is lekerülhetnek az áruházak polcairól.

Veszélyben a világ B-vitamin-ellátása / Fotó: Tények Plusz

Dr. Békeffy Magdolna, belgyógyász a Tények Plusz riportjában hívta fel a figyelmet a B-vitamin fontosságára.

A B-vitaminnak gyakorlatilag a szervezet egészére van hatása, tehát a bőrre, a hajra, az idegrendszerünkre, az immunrendszerre, a bélrendszer működésére, és a szív működésére is

- mondta el a belgyógyász.

Na de mi fog történni? Beüt a krach és fennakadások lesznek a B-vitamin- ellátásban?

Meglepő módon nemcsak a gyógyszeripar és a vitaminkészítmény gyártók, hanem a kozmetikai ipar is megsínylené a hiányt, hiszen szinte nincs is olyan kozmetikum, amely valamilyen formában ne tartalmazná a vitamint.

Ha nemcsak a kozmetikumokat nézzük, hanem a szervezetünk működését, ott is egyre több embernek szüksége van a rendes táplálkozás mellett a különböző vitaminoknak a bevitelére, és a B-vitamin pótlására is egyre nagyobb szükség van

- magyarázta el Slamovits-Horváth Beáta, az EverDerm Laser & Beauty Klinika ügyvezetője.

Az egyre növekvő, globális kereslet és a gyártási fennakadások egyre nagyobb nyomást helyeznek a gyártókra, ami miatt egy lehetséges vitaminválság fenyeget. Ha az ellátási láncok nem stabilizálódnak, hamarosan nemcsak a pénztárcánkat, hanem az egészségünket is veszély fenyegetheti.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek