Rezzenéstelenül áll az élen a FIDESZ

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.24. 16:20

Így folytatódik a vénasszonyok nyara - ezért nem lesz benne köszönet

A meteogyógyász arról beszélt, mit hoz számodra a vénasszonyok nyara. Egy biztos: lesz néhány nem várt fordulat.

Ismét egy anticiklon erősödik a térség felett, melynek köszönhetően folytatódik a vénasszonyok nyara, ami nem feltétlenül jelent jót számodra.

anticiklon, vénasszonyok nyara, meteogyógyász, dr. Pintér Ferenc, időjárás, előrejelzés,
A vénasszonyok nyara még napokon át kitart Fotó: Köpönyeg

A tartós anticiklonnak is megvannak a negatív következményei, így nem lesz töretlen a napos, száraz idő. Míg délnyugaton nedvesebb légtömeg okoz esőt, záport, zivatart, addig az ország nagyobb részén száraz, napos, az évszakhoz képest kifejezetten meleg időjárás lesz.

Ebben az időben, a gyenge légmozgás egyik következménye, hogy felhalmozódnak a levegőben a szennyező anyagok. A levegő minőségének romlása országos szinten probléma, nemcsak a zártabb területeken és a városokban

- hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember szerint, ha ez így megy tovább, a légszennyezettség akár az egészségre is káros lehet.

A légzőszervi problémákkal küzdők számára rossz hír, hogy a hőingás okozta keringési terhelésekkel együtt gyakoribbá válnak a légzési nehézségek, a szívpanaszok, a fáradékonyság, a fejfájás és a migrén.

A meteogyógyász elmondása alapján az ilyen időjárásnak hosszú távon nagyon rosszak a következményei, így oda kell figyelni:

Most ne legyünk annyit a szabadban és ne nagyon szellőztessünk hosszabb ideig, hiszen csak a szennyező anyagokat engedjük be.

A lokálisan nagyon változékony levegő minőség mellett az immunrendszert gyengítő hatásokról is beszélt dr. Pintér Ferenc. Az ősz kezdetén ugyanis kiemelten fontos, hogy elébe menj a felső légúti megbetegedések terjedésének.

A vénasszonyok nyara egy ideig még tart

A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken főként keleten indulhat párásan, ködösen a nap, mely délelőtt mindenhol feloszlik. Napközben nyugaton lesz felhősebb, keleten naposabb az idő. Hajnalban délen, délnyugaton még gyenge eső előfordulhat, de napközben számottevő csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél az északnyugati tájakon élénk, néhol erős lesz. Hajnalban 0-10, délután 15-20 fokot mérhetsz.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek