Létrehozva: 2024.10.10. 13:15

Robbanás Tapolcán: döbbenetes, mi okozta a tragédiát

A rendőrség elárulta, hogy mi okozta a tapolcai detonációt. Kiderült: a robbanás vélhetően szándékosság miatt történt.

Mint arról a Ripost is beszámolt, hátborzongató robbanás rázta meg Tapolca városát vasárnap (október 6.): az esti órákban ugyanis hatalmas detonációval felrobbant a Kazinczy téren álló, úgynevezett Y-házak egyikének harmadik emeleti lakása. Információink szerint a robbanás borzalmas erejű volt: a lakásnak nem csak az ablakai szakadtak ki, de még az erkély is leomlott, aminek a leszakadt darabjai összevissza hevertek a betonon. 

robbanás
A harmadik emeleti lakás összes ablakát és erkélyét levitte a robbanás Fotó: Delta Hírek

Pánikot okozott a robbanás

A tűzoltók, a rendőrök és a mentősök is azonnal a helyszínre érkeztek, ahol káosz és pánik fogadta őket: a 32 lakásból kimenekített 198 lakó az utcán tolongott, a fűben pedig mindenhol törmelékek és betondarabok hevertek. A helyi polgármester is rögvest a helyszínre rohant, ahol a hatóságokkal együtt követte végig a munkálatokat és segített a pánikba esett lakókon. 

- Szörnyű volt. Először a robbanást éreztem, kimentem, és láttam, hogy tele van az úttest és minden törmelékkel, miközben kiabáltak, hogy menjünk le gyorsan. Nem kívánom senkinek sem ezt a szörnyű élményt - mondta el a Borsnak a robbanás után a felsőbb emeletek egyikén élő Mária. Az asszony azt is elmesélte, hogy a nap hőse egy szabadnapját töltő, tűzoltóként dolgozó lakó volt: a férfi azonnal készenlétbe helyezte magát és rohant oltani - ezzel megakadályozta, hogy a tűz tovább terjedjen. 

A felrobbant lakásban élő férfit válságos állapotban szállították kórházba.

Szándékosan robbantott a 30 éves lakó

Az eset után sokan azt pletykálták, hogy a robbanás nem véletlenül történt a lakásában: a helyiek szerint maga az ott lakó férfi idézte elő. Lapunk az ügyel kapcsolatban felkereste a rendőrséget, ahol megerősítették a feltételezést. 

Telefonon érkezett bejelentés a rendőrségre október 6-án 19 óra után pár perccel arról, hogy Tapolcán az egyik társasházban robbanás történt. Az elsődleges adatok szerint az egyik lakásában élő 30 éves férfi idézte elő azt, egy gázpalackkal

 - közölte a Riposttal a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Hozzátették: a Tapolcai Rendőrkapitányság közveszélyokozás miatt indított nyomozást.

A ház előtti téren még másnap is törmelékek hevertek Fotó: Facebook

A környékbeliek és a házban élők egy része kiakadt a férfire felelőtlen tette miatt.

Sajnálom őt és a családját, szegény anyukája is itt zokogott a helyszínen, a robbanás után. De ilyet nem tehet egy ember. Ha lelki gondjai vannak, akkor szakemberhez kell fordulni, az nem megoldás, hogy felrobbantja a lakást, ezzel veszélyeztetve a többi családot - köztük a sajátját 

- szögezte le egy férfi. A háztömbben nem csak a férfi él, nagypapája is ott lakik az egyik lakásban.

Egy másik lakó hozzátette: ha a hős tűzoltó nincs a háztömbben, lehet, még rosszabb lett volna a helyzet.

Drukkolunk, hogy felépüljön, de az, amit tett, ártatlan emberek életébe kerülhetett volna

 - ingatták a fejüket. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek