Létrehozva: 2024.09.23. 13:14

Robbanás az Egis gyógyszergyárban: elárulta a gyár, mi okozta a tüzet

A tűz reggel lobbant fel a gyárban, két ember megsérült. Most a gyógyszergyár azt is elárulta a Ripostnak, hogyan történt a robbanás. Kiderült, hogy a lángokat a dolgozók oltották el.

Mint arról a Ripost elsőként beszámolt, a tűzoltók, a mentők és a rendőrök is nagy erőkkel érkeztek ma reggel (szept. 23.) az Egis Gyógyszergyár Keresztúri úti épületébe, miután az épület egy részében robbanás történt és tűz keletkezett, amiben két ember meg is sérült

Két ember megsérült, de a robbanás és a tűz után nem került veszélyes anyag a levegőbe / Fotó: Ripost

Információink szerint a két sérültet a mentősök rögtön kórházba szállították, miközben a tűzoltók azonnal lezárták a környéket, a területet pedig kiürítették és átvizsgálták. Úgy tudjuk, hogy nem történt baj: a mérések alapján semmilyen veszélyes anyag nem került a levegőbe.

Lapunk az üggyel kapcsolatban felkereste a gyógyszergyárat, ahol a Ripostnak elmondták: egy oldószer miatt ütött ki a tűz.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. Keresztúri úti telephelyén szeptember 23-án reggel a hatóanyaggyártás során használt egyik oldószer meggyulladt, amelynek következtében két személy megsérült

- közölte lapunkkal az Egis Gyógyszergyár Zrt. Hozzátették, hogy a tüzet az ott dolgozók oltották el, akik azonnal reagáltak, és időben közbeléptek. Sem a dolgozók, sem a környékbeliek egészsége nincsen veszélyben:

- A tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották, veszélyes anyag nem került a környezetbe. A helyszínhez a vállalat létesítményi tűzoltói és más mentőegységek is kiérkeztek. 

A baleset körülményeit szakembereink a hatóságokkal együtt jelenleg is vizsgálják, az érintett személyek orvosi ellátása még tart. A telephely környékén lakók és dolgozóink biztonságát az esemény nem veszélyezteti

- szögezte le a gyár. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre elmondta: a körülményeket büntetőeljárás keretei között vizsgálják. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek