Létrehozva: 2024.09.23. 06:00

„Ömlött ki a gyomorforgató fekete füst” - mindenét felemésztette a tűz a kisgyermekes családnak

Mindenüket elveszítette egy Pest vármegyei család. Halálos áldozatokat is követelt a tűz.

Szörnyű csapás ért egy hévízgyörki családot. Szeptember 16-án közel fél óra alatt teljesen leégett az otthonuk. A házaspárnak másfél éve született egy kisfia. A tüzet valószínűleg egy elektromos kisülés okozta. A tűz felemésztette mindenüket, a ház lakhatatlanná vált.

Tűz
Nagy pusztítást végzett a tűz Fotó: beküldött

„Már tudtam, hogy baj van”

Az apuka, Artúr több mint két évtizede dolgozik tetoválóként, a tűzeset miatt azonban az időpontjait le kellett mondania. A Ripostnak visszaemlékezett a szörnyű napra:

Körülbelül 40 percre mentünk el otthonról, megnézni egy házat a szomszédos településen, mert anyósom közelebb szeretne költözni, hogy tudjuk egymást segíteni. Mire hazaértünk, a kicsi elaludt az autóban, a párom ezért kint maradt vele, hogy tudjon nyugodtan pihenni. Én mentem be elsőnek a házba. A teraszon már éreztem, hogy füst van; először ott néztem szét, hogy mi lehet az, majd megfordultam és a füsttől nem láttam be a teraszajtón. Akkor már tudtam, hogy baj van és kiabáltam a feleségemnek segítségért

- kezdte a Ripstonak Artúr, aki a saját testi épségét kockáztatva bement a házba, hogy megmentse a bent lévő két cicájukat.

Megolvadtak a berendezések Fotó: beküldött

Azonnal nyitottam a hátsó ajtót, nem is gondoltam arra hogy berobbanhatott volna, mert a tűz friss levegőhöz jut. Ömlött ki a gyomorforgató fekete füst. Azonnal lehajoltam és elkezdtem hívni a cicákat. Az arcom elé húztam a pólót és kúsztam be, amikor az egyik apró testet megláttam a zongora alatt. Kihúztam magamhoz egy esernyő végével és megpróbáltam újraéleszteni

- idézte fel a szörnyű eseményt az apuka, aki arról is beszélt lapunknak, hogy mindeközben bent felcsaptak a lángok, így a cicát hátrahagyva kúszott befelé egy porraloltóval a kezében a nappaliba, ahol lángoltak a szekrények.

„Ráfújtam az egész oltókészülék tartalmát, de sajnos semmit sem ért. Eközben a feleségem kinyitotta a bejárati ajtót, ami a hőtől megvetemedett, éppen időben, mert már rengeteg füstöt nyeltem. Kimásztam az udvarra hörögve, csupa kormosan” - fejtette ki a hős apa.

Elégtek a családi képek is Fotó: beküldött

„Fél óra alatt lett oda minden”

Időközben megérkeztek a tűzoltók, akik pár perc alatt eloltották a lángokat, kihozták a család bent maradt cicáját. Hosszú percekig próbálták újraéleszteni az állatot, de sajnos hiába. A négylábúakat a kertjükben temette el a család.

A gyermeket azonnal elvitte a feleségem az édesanyjához, hogy ne lássa a házunkat, ne lássa a cicákat. Fél óra alatt lett oda minden, amit az ember szépen építgetett, gyűjtögetett. Mi is mindig többre vágytunk; nagyobb tv, szebb kanapé, jobb életkörülmények... Most annak is örülnénk, amink volt

- mondta a 40 éves férfi. 

A füst feketére festette a falakat Fotó: beküldött

„Idővel talán a lelki fájdalom is enyhül”

A család szeretné mihamarabb újjáépíteni a házukat. 

Jelenleg anyósomnál lakunk, a házunk alkalmatlan a lakhatásra. Szerencsére mi testileg jól vagyunk, idővel talán a lelki fájdalom is enyhül. Nagyon sok barátunk ajánlotta fel a segítségét. Pár hónap, év és csak egy rossz emlék lesz talán. A cicák a szívünkben örökké élnek. 

 

Ide kattintva megtudhatod, hogyan segíthetsz a családnak. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek