Létrehozva: 2024.09.23. 09:21
Módosítva: 2024.09.23. 11:09

Most érkezett: robbanás volt a budapesti gyógyszergyárban - ketten megsérültek

Úgy tudjuk, hogy a robbanás miatt ketten megsérültek.

Lapunk úgy tudja, hogy a robbanás a Keresztúri úton fekvő gyógyszergyár egyik épületében történt ma reggel. A detonáció hatalmasat szólt, információink szerint a robbanás után pedig tűz is keletkezett a gyárban. 

robbanás
A robbanás a gyógyszergyár Keresztúri úti épületében történt, elsődleges információk szerint ketten megsérültek / Fotó: Pexels (illusztráció)

Bár egyelőre nem tudni, hogy a robbanás és a tűz pontosan hol keletkezett, de lapunk úgy értesült, hogy a gyógyszergyár komplexumának egyik laborjában történhetett. A helyszínre azonnal rohantak a mentősök is, ugyanis a Ripost úgy értesült, hogy ketten megsérültek a robbanásban, őket a mentők végül kórházba vitték. Bár erről sem érkezett még pontos információ, valószínű, hogy a két sérült mindegyike a gyógyszergyár dolgozója. Azt egyelőre, hogy sérülésük mennyire súlyos, egyelőre nem tudni.

A mentősök mellett a tűzoltók is perceken belül kiérkeztek, a Katasztrófavédelem munkatársai pedig azonnal le is zárták a detonáció környékét, méghozzá közel 100 méteres sugarú körben, a területet pedig ki is ürítették, így az érintett területet most senki nem közelítheti meg a szakembereken kívül. Jelen pillanatban azonban azt sem tudni, hogy a lezárás maga, a robbanás, vagy biztonsági okok miatt történt.

Ahogyan egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan mi is történt a detonáció perceiben, illetve azt sem, hogy a két gyógyszertári dolgozó sérülései mennyire súlyosak. Szintén nem tudni, hogy a történteket technikai gond vagy emberi mulasztás okozta-e. Lapunk ezért az üggyel kapcsolatban felkereste a mentőkön és az illetékes rendőrségen kívül az érintett gyógyszergyárat is, válaszuk esetén cikkünket frissítjük. 

Frissítés: A BRFK kérdésünkre közölte, hogy büntetőeljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek