INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.10.03. 14:35
Módosítva: 2024.10.03. 15:20

Kormányinfó: 2026 január 1-ig megduplázzák a családi adókedvezményt

Háromnapos kihelyezett kormányülést tartottak Geszten. Az ott megszületett legfontosabb döntésekről egy kormányinfón számolt be Gulyás Gergely és Vitályos Eszter. A legfontosabb témák: megfizethető lakhatás, gyors béremelkedés és a kkv-k megerősítése.

Szokatlan módon ezúttal nem Budapesten, hanem a román határhoz közeli Geszt nevű településen tartják a szokásos csütörtöki kormányinfót. Azért Gesztre esett a választás, mert a kormány az ottani Tisza-kastélyban tartotta a háromnapos ülését. Fontos döntések születtek, ezekről számolt be a a kormányinfó keretében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.  

GULYÁS Gergely
Ezúttal a keleti határ közelében tartották a kormányinfót. Fotó: Soós Lajos /  MTI

Vitályos Eszter kezdte a tájékoztatást. A különleges helyszínnel kapcsolatban elmondta: Geszt visszanyerte régi fényét. 20 milliárdos fejlesztés volt a térségben. Új általános iskola és óvoda épült, valamint megújult a templom, és a Tisza-család egykori kastélyát is felújították. 

Ezt követően Gulyás Gergely vette át a szót és közölte: a kormány rekordhosszúságú ülést tartott. Az elmúlt három napban az európai és magyar gazdaság helyzetének a felmérése volt az egyik fő téma. A világgazdaság a blokkosodás felé tart, és ez új gazdaságpolitikát kíván - tette hozzá. 

Brüsszel és Nyugat-Európa kereskedelmi hidegháborút hirdetett, de ez Magyarország számára rendkívül veszélyeket rejt magában. 

Új exportpiacokra és fejlett technológiára van szükségünk. A magyar gazdaságnak 3-6 százalék között kell növekednie. Gulyás Gergely bejelentette, hogy a családi adókedvezményt 2026. január 1-ig megduplázzák. 

A miniszter közölte, hogy a megfizethető lakhatás érdekében kollégiumi férőhelyeket hoznak létre, és segítik a fiatalok lakhatási helyzetét. 

Megvizsgálják a lakbérszabályozásra vonatkozó magyar és nemzetközi szabályokat. 

A megfizethető lakhatás elérése a kormány következő két évének a legfontosabb programja. Gulyás kijelentette, hogy nagyon fontosnak tartják a versenyképes bérezést. Ennek érdekében továbbra is a munkaadók és a munkavállalók több évre való megállapodását támogatja a kormány.

A KKV-k esetében tőkejuttatást és egyéb ösztönzőket bevezetnek. 

A költségvetési törvény részei lesznek a fent bejelentett lépések, így október végéig elkészülnek a részletes szabályok. 

A miniszter újságírói kérdésére elmondta, hogy gratulál az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) sikerének. Nem a mi ügyünk, hogy milyen koalíció jön létre Ausztriában, és ez nem is a németek dolga - tette hozzá. A mindenkori osztrák kormány a mi partnerünk és szövetségesünk. Németországgal politikai vitáink vannak, de a titkosszolgálati együttműködés eddig jó volt. 

Magyar Péter kapcsán arról beszélt, hogy a politikus azzal tudja felvenni a versenyt Gyurcsánnyal, hogy még több valótlanságot állít. A miniszter közölte, az a kérdés, hogy a lopást az Európai Parlament támogatja-e. 

A kormányinfót itt lehet visszanézni:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek