Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.22.
Módosítva: 2024.08.22.

Tovább emelik a pedagógusok bérét: itt vannak a kormány legújabb bejelentései

A csütörtöki kormányinfón Vitályos Eszter kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, korábban érkezik a családi pótlék az iskolakezdés miatt.

A szerdai kormányülésen az oktatás volt a központi téma. Gulyás Gergely bejelentette, hogy 2025-ben a diplomás átlagbér bruttó 1 millió 25 ezer forint lesz, és ennek a 80 százaléka lesz a pedagógus-átlagbér. További 21 százalékos növekedés lesz január 1-től - tette hozzá Gulyás Gergely. A Miniszterelnökség vezetője közölte, a jövőben is  a diplomás átlagbérek 80 százalékán marad a tanárok keresete, és 2027-re bruttó 1 millió forint lesz. 

 

Így segíti a családokat a kormány

A családtámogatási ellátások idén is hamarabb érkeznek a tanévkezdés miatt - jelentette be Vitályos Eszter kormányszóvivő. Az előrehozott folyósítás segíti a családokat az iskolakezdésben. 13 millió tankönyv és 70 ezer oktatási segédeszköz lesz ingyen idén.

 Az önkormányzatokon keresztül érvényesül az ingyenes étkeztetés, vagy a kedvezményes étkeztetés 

- tette hozzá. 

Vitályos elmondta, folytatódnak az iskolafejlesztések, 5600 iskola és óvodafejlesztés volt, 500 ezer notebookot adtak át  a mögöttünk hagyott időszakban.

 

Marad az szja-mentesség 25 év alatt

Vitályos szólt arról is, hogy folytatódik a KRESZ és nyelvvizsga-támogatások is az idősebb diákok esetében. A 25 éven aluli fiatalok továbbra is szja-mentességet élveznek.  

 

Megoldódhat az ország kőolajellátása

Gulyás gerely elmondta, hogy a MOL tárgyalásainak eredményeként hosszútávon megoldódhat az ország biztonságos kőolajellátása. 

 

Zöld utat kaphatnak Brüsszel felé az illegális migránsok

Gulyás Gergely a migrációs helyzetről azt mondta, hogy a kormány mérlegeli egy per lehetőségét. Mindezek mellett, ha az EU lehetetlenné teszi  a külső határok védelmét, akkor lehetőséget adnak arra a migránsoknak, hogy az uniós országok felé menjenek. 

Magyarország nem kíván a végsőkig napokig fizetni, és egyirányú jegyet kapnak a migránsok Brüsszel felé. 

 

Nem vonták meg a bizalmat a baloldalon Kiss Lászlótól

Sem Karácsony, sem Gyucsány nem vonta meg a bizalmát a baloldali Kiss Lászlótól - mondta egy kérdésre Gulyás Gergely.  

 

Tévedés, hogy Ukrajna bármit megtehet

Ukrajna mellett kell kiállni - ez a legfőbb nyugat-európai vélemény. Tévedés és hiba, hogy Ukrajna bármit megtehet - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

 

Még így is a legjobbak között lehet a magyar gazdaság növekedése Európában

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, hogy a fogyasztás nem nőtt olyan mértékben az elmúlt hónapokban, amit várni lehetett. 

A német gazdaság is stagnál: ez kihat a magyar iparra, és ezért a magyar növekedés a legjobbak között lesz, de nem lesz olyan jó, mint amit vártunk. 

Magyarország mindenképpen a jobbak között lesz a 2 százalék körüli növekedéssel - tette hozzá. A miniszter egy másik kérdésre azt mondta, hogy azzal az amerikai elnökkel működnek együtt majd, aki megnyeri a voksolást. Trump véget akar vetni a háborúnak, és ez Magyarországnak is jó lenne. 

 

Jól döntött az Operatív Törzs augusztus 20-án

Helyes döntést hozott az Operatív Törzs a tűzijáték időpontjának eltolásával - mondta Gulyás Gergely. 

 

12,5 milliárd forintos plusz a kórházaknak

Minden kórházi adósságot kifizetett a kormány júniusban, majd pedig havi szinten 12,5 milliárd forintos pluszforrást biztosít a kabinet - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek