dosszié ikonMagyar Péter
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.10.03. 09:00

Nem állt ki Magyar Péter mellett a főnöke, Manfred Weber

Érezhetően zavarba jött az Európai Néppárt elnöke attól, hogy Magyar Péter mentelmi jogáról kérdezték. A mindaddig közlékeny Manfred Weber azt kérte az újságírótól, hogy beszéljenek erről egy másik alkalommal.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Facebook-oldalán közölte, hogy az összes európai parlamenti (EP-) képviselőt levélben tájékoztatják Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről.

Magyar Péter
Magyar Péternek főhet a feje... Már nemcsak itthon, de Brüsszelben is magyarázkodhat a botrányosra sikerült bulikázása miatt.

Deutsch azt írta a közösségi oldalon, hogy a baloldal üdvöskéje köztörvényes bűncselekményt követett el, lopással gyanúsítja őt az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségrevonást. 

Magyar Péter diszkóbotrányának éjszakáján csatakrészegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott és szexuális ajánlatokat tett nekik. Az őt levideózó vendéget megfenyegette, meg is ütötte, majd ellopta a telefonját, és miután a botrányos viselkedése miatt kidobták őt a tinipartiról, az ellopott telefont bedobta a Dunába

– fogalmazott a képviselő. Hozzátette: Magyar Péter azért lopta el és dobta a telefont a Dunába, nehogy előkerüljenek róla olyan felvételek, amelyekből kiderül, hogy ő nagyon nem az, akinek próbálja mutatni magát. Hangsúlyozta: Magyar Péter lopásából büntetőügy lett, és ahhoz, hogy bíróság elé állíthassák, az európai parlamenti képviselői mentelmi jogának felfüggesztéséről kell szavaznia az EP-nek. 

Weber hallgat

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) vezetője részt vett az Európai Parlament elnökéből és a képviselőcsoportok elnökeiből álló Elnökök Értekezlete ülésén, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának így sikerült elcsípnie a háborúpárti politikust néhány szóra. A német politikus mindaddig szívesen állt a sajtó rendelkezésére, míg fel nem tették Magyar Péterrel és a mentelmi ügyével kapcsolatos kérdéseiket. 

Váratlanul és kényelmetlenül érték Magyar Péter főnökét a konkrét kérdések.

A kérdés hallatán Webernek hirtelen elfogyott az ideje, amit a sajtónak szánt, és kínos mosollyal csak annyit mondott, „beszéljünk erről egy másik alkalommal”. A Néppárt elnöke tehát nem mondta azt, hogy a saját pártcsaládja kiállna Magyar Péter mellett. Úgy tűnik, hogy már Brüsszelben is egyre kínosabbá kezd válni Magyar Péter diszkóbotránya.

A legfőbb ügyész konkrét lépést tett

Lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar mentelmi jogának felfüggesztésére.

A Legfőbb Ügyészség közleménye úgy szól, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele. A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába dobta.

Magyar Péter főnökétől várnak azonnali választ

Deutsch Tamás pedig az Európai Néppárt elnökéhez, Manfred Weberhez fordult, akinek a magyar politikus szerint azonnal színt kell vallania, hogy megvédik-e Magyar Pétert. 

Manfred Webernek és a néppárti képviselőknek nyilatkozniuk kell róla, hogy megvédik-e Magyar Pétert, hogy a mentelmi joga mögé bújva elkerülje a felelősségre vonást

 – mutatott rá Deutsch. 

Két évig terjedő szabadságvesztés

Amennyiben Magyart megfosztják a mentelmi jogától, megnyílik a lehetőség a gyanúsítotti kihallgatására, majd adott esetben a vádemelésre. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki, akár két év szabadságvesztésre is számíthat, mivel a lopás alapesetével szeretné az ügyészség őt meggyanúsítani. Ifjabb Balsai István ügyvéd elmondta: 

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a bűncselekményt önhibájából eredő ittas vagy bódult állapotban követte el, és állapotának szerepe volt a bűncselekmény elkövetésében, azt súlyosbító körülményként kell értékelni. Bizonyítottsága esetén további súlyosbító körülmény lehet az elkövetés garázda módja 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek