"Börtönbe juttatlak" - Magyar Péter megfenyegette volt barátnőjét

INSIDER
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.10.11. 07:34
Módosítva: 2024.10.11. 09:15

Orbán Viktor: Brüsszelből akarják megbuktatni a magyar kormányt

A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának volt a vendége. Orbán Viktort az aktuális helyzetről kérdezték.

Orbán Viktor beszámolt a legfrissebb kormányzati döntésekről, de szó esett a héten az Európai Parlamentben történt csörtéről is, amikor több uniós politikussal is vitába szállt a kormányfő.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor az Európai Parlamentben átélt csihi-puhiról is elmondta a véleményét. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A beszélgetés elején a héten zajlott strasbourgi vita került szóba. Orbán Viktor szerint az uniós képviselők többsége vérgőzös állapotban volt, és rátámadtak a magyar küldöttségre. A miniszerelnök szerint ezért el is maradt a színvonalas vita:

Egy színvonalas vitát tudtunk volna rendezni az aktuális európai problémákról, és ehhez képest akik összejöttek, azok vérgőzős állapotban voltak, és egy politikai pofozkodást szerettek volna, és nekünk rontottak. 

- emlékezett vissza a kormányfő az Európai Parlament plenáris ülésén történtekre. Orbán Viktor arról is beszélt, ha rárontanak az emberre, akkor vagy elengedi a füle mellett, vagy pedig nem hagyja magát. "Mindenki megkapta a magáét, és elővettem az összes érvemet" - tette hozzá. 

Végülis elég világosan kirajzolódott, mi történt: 

az Európai Bizottság elnöke és az Európai Néppár elnöke bejelentették, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt

 - mondta a kormányfő. Ennek a nyíltsága, szégyentelensége, az szokatlan. Meg is nevezték, kikből álljon az új magyar kormány: Dobrev Klára és Magyar Péter kormányát akarják. 

A miniszterelnök szerint Brüsszel azt akarja, hogy Magyarország is szálljon be az ukrán háborúba és a kereskedelmi háborúba, azt is akarják, hogy töröljük el a családvédelmi intézkedéseket, és engedjük be a migránsokat. Ezek lennének a Brüsszel által kiválasztott új kormány legfontosabb feladatai.

Orbán Viktor közölte lehet, hogy ezt Brüsszelben akarják, de ehhez a magyarokhoz is lesz egy két szava. 

Értem, hogy van egy ilyen politikai koncepció. Az nem megy, hogy Brüsszelből megmondják, hogy kik legyenek a hazai brüsszelita kormány tagjai. Ez egy szabad ország, és a magyar emberek erről dönteni fognak. Ezzel a brüsszeli tervvel szembe fogunk szállni 

- mondta. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy most azt javasolja, hogy jöjjön létre egy schengeni-zóna országait tömörítő testület, és ott döntsék el, hogyan alakuljon a határvédelem és  a migráció kezelése.

Orbán Viktor elmondta, hogy Európában elvesztették az otthonosság érzetét az emberek, a bűncselekmények száma nő, a nők esténként nem mennek ki az utcára. Az egész migrációnak óriási pénzügyi terhe van.  

Hollandiában és Ausztriában a migrációellenes erők nyertek a legutóbbi szavazásokon. Egész Európa fordul, és idővel beállnak egy migrációellenes álláspontba

 - tette hozzá. 

Gazdasági lépések

Nekünk a magyar gazdasággal kell foglalkoznunk, és új lendületet adunk a magyar gazdaságnak. Körvonalazódnak a magyar intézkedések, és nagy lendületet adunk a gazdaságnak 

- mondta Orbán Viktor. A kormányfő közölte, hogy idén 1-2 százalékos bővülés lesz, de jövőre nagy lendületet veszünk. A megfizethető lakhatás tekintetében kell előrelépni, és Budapesttel is készen állnak a tárgyalásra. Támogatni fogják a falusi lakás-és házépítést. Jól haladnak a tárgyalások a szakszervezetekkel a béremelésekről. 

A célunk, hogy egymilliós átlagkereset legyen Magyarországon, és lesz munkáshitel is. A KKV-k támogatása is erősödni fog a Demján Sándor program révén 

- ismertette a kormányfő, aki szerint két hét múlva már jöhetnek is az első konkrét intézkedések. 

Az interjú végén a kormányfő kitért arra is, hogy a fogyasztásról való vita nem vezet előre, mert nem lehet megmondani az embereknek, hogy mit tegyenek a jövedelmükkel. A gondot az okozza, hogy az európai járműipar termelése lelassult, és átalakulás zajlik. Komoly beruházásokat tettek az átállás érdekében, hogy itt maradjanak a nagy autógyárak. 

Ezt ma még az emberek nem látják, de pár éven belül nyilvánvaló lesz az átállás sikere. Fényesek a magyar gazdaság jövőbeli kilátásai  

 - zárta a beszélgetést Orbán Viktor. 

A péntek reggeli teljes interjút itt lehet visszahallgatni:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek