Létrehozva: 2024.10.21. 12:37
Módosítva: 2024.10.21. 13:44

Nyitrai Zsolt: "A diákok, szülők és a tanárok számíthatnak ránk!"

A miniszterelnök főtanácsadója hangsúlyozta: december elejéig minden regisztrált diák megkapja a notebookját.

Decemberig újabb 125 ezer diák kap laptopot a kormány támogatásának köszönhetően - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten. Rétvári Bence elmondta, hogy a korszerű informatikai eszközöket azok az 5. és 9. évfolyamos tanulók kapják, akik korábban jelezték igényüket a Kréta-rendszerben. A tanulói laptopok mellett intézményi eszközök is érkeznek az iskolákba - fűzte hozzá. Ma már minden diák számára nagyon fontos, hogy hozzáférjen a digitális tartalmakhoz. A 32 milliárd forintos összköltségű laptoposztási program a magyar diákok tudásának versenyképességét szolgálja - mondta. Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója hangsúlyozta: az Orbán Viktor vezette polgári kormány "a gyakorlatban valósítja meg a szolgáltató államot".

Fotó: Bors/Nagy Zoltán

Az eseményről a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalán is beszámolt: 

 

Míg korábban fizetni kellett a tankönyvekért, mára azok ingyenesek a közoktatásban. Sőt! Ingyen digitális eszközöket is kapnak a diákok! 

 

 

- írta Nyitrai Zsolt, majd hozzátette:

Most az 5. és 9. évfolyamos, valamint a hatosztályos gimnáziumok 7. évfolyamos diákjai is részesülnek az eszközökből. December elejéig minden regisztrált diák megkapja a notebookját.

Eddig 579 ezer diák részesült a programból. A diákok, szülők és a tanárok számíthatnak ránk!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek