INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.10.09. 12:00

„Nélküle járni nem tudok" – Járásképtelen nő mopedjét lopták el Battonyán

Egy járásképtelen nő kért segítséget a rendőrségtől. A battonyai lakos udvaráról ugyanis eltűnt a kék mopedje, amivel nap mint nap közlekedett. A tolvaj nem sejtette, hogy mibe tenyerelt bele.

Fontos segédeszközt loptak el egy nőtől  október első hétvégéjén, Battonyán. Az elektromos mopedjének veszett nyoma, amit 2024. október 5-én este feltöltött, és kint állt a háza udvarán. Miután másnap reggel nem találta, a közösségi oldalán kétségbeesetten kért segítséget az ismerőseitől, majd kora délután hívta a rendőrséget. Szerencsére még aznap visszakerült a járgány jogos tulajdonosához, a nő pedig nem győz hálálkodni a rendőröknek.

moped
Simon János r. zászlós hamar felgöngyölítette az eltűnt moped ügyét  Fotó: Facebook/Békés vármegyei rendőrség

Figyelem!!! Az éjjel ellopták a mopedem, ha látja valaki azonnal szóljon! Mindenki ismeri, mert ez az egy van Battonyán!

– kért segítséget Krisztina a közösségi oldalon.

Nem sokkal ezután a rendőrséget is értesítette a történtekről. A helyi körzeti megbízott, Simon János r. zászlós, aki a várost és az embereket is jól ismeri, rövid idő alatt megtudta, hogy egy férfi éppen akkor vett egy elektromos járművet. Elment hozzá, megnézte az új szerzeményt, és kiderült, hogy a keresett kék moped cserélt gyorsan gazdát. A vevő elmondta a rendőrnek, hogy kinek fizetett érte, a körzeti megbízott pedig indult is tovább és megkereste, kérdőre vonta az eladót. 

Összetörték a lopott mopedet

A férfi elismerte, hogy korábban, amikor látogatóban a nő házának környékén járt, kinézte magának a járgányt. Kihasználta, hogy nincs kerítés, ellopta, és 15 ezer forintért eladta egy ismerősének. Azt hazudta neki, hogy az egyik rokonától kapta munkadíj fejében, de nem tudja használni. Ez végül is igaz, hiszen már hazafelé úton elesett vele, viszont a történet másik fel hazugság volt. A körzeti megbízott így néhány óra alatt megoldotta az ügyet. A nő, aki nagyon hálás a gyors intézkedésért, mert nagy szüksége van a kétkerekűre, visszakapta a mopedet. A rendőr még az eséskor leesett tükröt is visszavitte neki. 

Köszönöm szépen a segítséget és nagyon hálás vagyok a gyors intézkedésért. El se tudom mondani mennyire büszke vagyok magára Simon János r.zászlós és a battonyai, illetve a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságnak, hogy ilyen gyorsan megtalálták! Még egyszer vagy 100-szor köszönöm a segítséget mindenkinek, aki segített megtalálni mopedem, mert nagy szükségem van rá, nélküle járni nem tudok! További jó munkát kívánok magának, Isten áldja meg magát és mindenkit. Tényleg teljes szívemből csak gratulálni tudok! 

– hálálkodott Krisztina.

A 35 éves battonyai férfi ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lopás miatt büntetőeljárást indított.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek