Létrehozva: 2024.10.19. 12:30

Könnyebb lett a mobiltarifák összehasonlítása: mutatjuk, melyik oldalt érdemes ehhez használni!

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 2015. óta rendszeresen közzéteszi, hogy a hazai szolgáltatók mennyiért kínálják a díjcsomagjaikat. Ez a mobiltarifa összehasonlító oldal újult most meg!

Hűségidőn kívül bárki bármikor válthat mobilszolgáltatót, ami egy egyszerű és gyors folyamat. Az itthon elérhető tarifák összehasonlításához pedig létezik egy weboldal, amit a hírközlési hatóság üzemeltet és ami a napokban átesett egy ráncfelvarráson.

telefon mobil közösségi média Facebook Instagram
Ez a mobiltarifa összehasonlító oldal újult most meg! / Fotó: Pexels (Illusztráció)

Több, mint egy évtizede létezik ez az összehasonlító oldal

Az NMHH 2015. január óta publikálja minden hónap elején a legjelentősebb hazai szolgáltatók kínálatában aktuálisan elérhető lakossági mobil- és vezetékestelefon-díjcsomagok átlagos havi költségeit, azaz az ÁHK-értékeket. Mostantól pedig még egyszerűbb lesz ezeknek a tarifáknak az összehasonlítása egymással.

Itt érhető el a mobiltarifa-összehasonlító weboldal

Az nmhh.hu/ahk címen elérhető oldal segít eligazodni a sokféle -a különböző tarifák mellett egyre változatosabb szolgáltatásokat nyújtó- telefondíjcsomag között - olvasható a hatóság közleményében. A weboldalon három szegmens árait versenyeztethetjük meg egymással: előfizetéses, feltöltőkártyás és vezetékes havidíjak.

Könnyebb lett a mobiltarifa összehasonlítás

Mivel az elmúlt 10 évben komoly változáson ment át a mobilpiac, ezért a mobiltarifa árak összehasonlításakor már az adathasználat árait is bele vehetjük a kosárértékbe. Emellett a tarifaárak már nem szolgáltatónként külön-külön aloldalakon jelennek meg, hanem egy, a hatóság által létrehozott kalkulátor segíti az összehasonlítást.

Mit lehet beállítani a kalkulátorban?

A tarifaösszehasonlító oldalon elérhető kalkulátorban minden érdeklődő kiválaszthatja, hogy milyen elvárásai vannak: nagyságrendileg mennyit tervez telefonálni, hány SMS-t szeretne küldeni, mekkora adatigénye (mobilnet) van egy hónapban, illetve vállalna-e szerződésben hűségidőt vagy elektronikus számlázást és fizetést. Ez alapján az oldal a megmutatja a jelenleg elérhető legolcsóbb díjcsomagokat.

Lássunk egy konkrét példát

Aki vállalja az egy éves hűségidőt és az online számlafizetést, cserébe korlátlan mobilinternetet és korlátlan, hálózatfüggetlen beszélgetésre vágyik, az a következő díjcsomagok közül választhat (növekvő ársorrendben) az NMHH adatbázisa alapján:

Szolgáltató

Vodafone

Yettel

Telekom

Díjcsomag neveMaxiYettel Prime ExtraMobil L 2024 + Gigaerős Korlátlan Net Basic 2024
Átlagos havi költség14.446 Ft17.555 Ft19.212 Ft
Belföldi adatkeretkorlátlankorlátlankorlátlan
EU-s adatkeret50 GB100 GB40 GB
Lebeszélhető perc/SMSkorlátlankorlátlankorlátlan perc és 1000 db SMS

Forrás: nmhh.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek