MANIMÉKER

Szerző WB

Létrehozva: 2024.10.06. 21:00

Qvik, az új digitális fizetési megoldás: így használd okosan

Szeptember 1-jétől elindult és minden hazai fogyasztó számára ingyenesen elérhetővé vált a qvik, az új digitális fizetési megoldás, amellyel már most találkozhatunk egyes boltokban és webshopokban. Mutatjuk, hogyan működik!

1. Keressük a logót

A qvik gyorsfizetési megoldások célja, hogy egyszerű, gyors és költséghatékony fizetési opciót nyújtson a vásárlók és a kereskedők számára. A kártyás fizetésekhez hasonlóan a qvikes fizetésről minden bolt tájékoztat majd. Ahol az alábbi logót látjuk, fizethetünk majd a QR-kód beolvasásával.

üzenet, SMS, mobil
 

2. Biztonságban vagyunk

A qvik egyik legfontosabb jellemzője, hogy bármelyik változatát is használjuk fizetésre, jóváhagyásunk nélkül nem teljesül a fizetés. Emellett viszont a rendszer könnyen használható, egyszerűen működik, és a bolti önkiszolgáló kasszáknál is igénybe lehet majd venni.

 

3. Elég hozzá a mobil

A qvik-nek köszönhetően nemcsak a készpénzt hagyhatjuk otthon, de akár az egész pénztárcánkat is, benne a bankkártyánkkal. Ha egy nap több helyre is el kell mennünk, például boltba, postára és utána esetleg fodrászhoz, elegendő lesz magunkkal vinnünk a mobilunkat.

 

4. Applikáció nélkül

Az új szolgáltatás külön applikáció letöltése nélkül is használható. Az egyszerűség és a biztonság kulcsa, hogy nem kell újabb és újabb felhasználói fiókokat létrehoznunk vagy telefonos programot letöltenünk hozzá. Elég, ha nálunk van az okos készülékünk.

 

5. Olvassuk be a kódot

A qvik használatához először oldjuk fel a telefonunkat, majd nyissuk meg a Kamera alkalmazást. Ezután irányítsuk a kamerát a QR-kód felé, és tartsuk fölötte néhány másodpercig. Ha a beolvasás engedélyezve van, megjelenik egy értesítés, például egy pipa. Arra figyeljünk, hogy ne szelfi módban próbáljuk a kódot beolvasni.

 

6. Mindenre van megoldás

Nem kell pánikba esnünk, ha nem működik a QR-kód leolvasás. Lépjünk bele a telefon Beállítások funkciójába és próbáljuk meg engedélyezni a QR-kód beolvasási funkciót. Ha a beállításainkban nem látjuk a QR-kódokat opcióként, akkor töltsünk le egy QR Code Reader alkalmazást.

 

7. Kell hozzá az engedélyünk

A qvik QR-kód beolvasását követően megjelenik a kereskedő adataival és a fizetendő összeggel előre kitöltött átutalási megbízás, amelynek jóváhagyásával indítható az utalás, azaz a vásárlás.

 

8. Ellenőrizzük a számlát

Az átutalás jóváhagyása után üzenetet kapunk a tranzakció sikerességéről a mobilbanki alkalmazásban és a kereskedői felületen is. Minden vásárlás után érdemes ezt ellenőrizni!

 

9. Ha elsötétül minden

Ha épp fizetés előtt csökkenne az akkumulátor szintje, és emiatt elsötétedne a telefonunk, kapcsoljuk ki a felesleges szolgáltatásokat és csukjuk be a háttérben futó alkalmazásokat, iktassuk ki például a Bluetooth, a GPS, a Wi-Fi vagy az NFC működését.

 

Szöveg: Antalfi Krisztina - Fanny magazin

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek