Politikai merénylet? Agyonlőttek egy jobboldali polgármestert Ausztriában

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.10.28.

Márton-napi fesztivál helyett Hold és csillag fesztivál lesz St. Pöltenben

Hold és csillag fesztivált tartanak egy osztrák óvodában. Tavaly még Márton-napi ünnepséget rendeztek. Mi történt?

Felpörögnek az események egy St. Pölten-i óvodában. A hagyományos Szent Márton Fesztiválon tavaly még lampionokkal vonultak fel az óvodások, de helyette az idén „Hold és Csillag Fesztivált” tartanak.

Márton-napi
Tavaly a Mikulást akarták indexre tenni, idén a Márton-napi fesztivált / Fotó: Facebook (Illusztráció)

Az ötlet nem aratott zajos sikert a szülők körében, akik a keresztény hagyományok és értékek megőrzésére akarják tanítani a gyermekeiket - írja az exxpress.at. A döntést nem hagyta szó nélkül Martin Antauer St. Pölten-i önkormányzati képviselő sem. „Hold és csillagok fesztivál a Szent Márton tiszteletére rendezett felvonulás helyett? Lábbal tapossák Szent Márton emlékét” – mondja felháborodva a politikus.

A történet erősen emlékeztet arra az esetre, amikor egy óvodában a traumatizált migrációs gyerekekre tekintettel nem akartak Mikulás-napot tartani. Akkor a szülők tiltakozására Szent Miklós mégiscsak "meglátogathatta" a gyerekeket. Most azonban a St. Pölten-i szülők nem számíthatnak a nekik tetsző fordulatra. Ugyanis az illetékesek úgy tartják, hogy a "holdmedve" Szent Mártonnál alkalmasabb arra, hogy a "figyelmesség és a barátság" üzenetét közvetítse a gyerekeknek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek