Létrehozva: 2024.10.02. 19:00

Vegyszeres üvegek, szikék: mindent hátrahagytak a titkos magyarországi laboratóriumban - Galéria!

A Felfedező nevű urbexes egy titkos labort fedezett fel. Egyes elméletek szerint a dolgozóknak sietősen kellett távozniuk. A laboratórium rejtélye sokakat foglalkoztat.

A Felfedező nevű titokzatos urbexes feltárja az ország elfeledett épületeit. Nemrégiben egy titkos laboratóriumot talált Pest vármegyében, ahova bemerészkedett. Az épületben vegyi üzem is működött. A laboratórium hangulata teljesen magával ragadta az urbexest. 

Laboratórium
A laboratórium öltözőjében még lóg egy kék munkaruha Fotó: beküldött/ A Felfedező-urbexes

Az elhagyatott laboratórium sok titkot őrizhet

A laboratóriumban már régóta nem dolgozik senki. Mindent hátrahagytak az épületben, a teli vegyszeres üvegeket, szikéket, de még egy munkaruha is ott lóg az öltöző fogasán. Az urbexes számára nagy élmény volt látni és megörökíteni a kísérteties laboratóriumot. 

Valamikor itt főként gyógyszer alapanyagokat gyártottak. Elképesztően érdekes hely volt, nagyon tetszett!

 - árulta el A Felfedező.

„Gyorsan kellett távozniuk a dolgozóknak”

Az urbexes megosztotta az elhagyatott laboratóriumról készült fotóit a Facebook-oldalán. A követői találgatni kezdtek, hogy mi történhetett a régóta elhagyottan álló épületben, mert úgy tűnik, hogy a dolgozóknak sietősen kellett távozniuk. 

Valószínűleg nagyon gyorsan kellett távozniuk a dolgozóknak 

- jegyezte meg egy kommentelő. 

Nézz be te is a titkos laboratóriumba! Íme a galériánk: 

 

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt, ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek