INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.03. 18:00
Módosítva: 2024.10.03. 18:45

Az időjárás-előrejelzések szerint ekkor érhet véget az eső

A napok óta tartó csapadékos időszaknak hamarosan vége. Az időjárás-előrejelzések azonban nem csak az esőről árulkodnak.

A hét elején először egy melegfront, majd egy hidegfront uralta a térség időjárását. A most észlelhető kettős front alatt továbbra is csapadékos, borult időnk lesz, de már nem sokáig.

időjárás, előrejelzés, eső, csapadék, lehűlés,
Az időjárás hamarosan fordulatot vesz, véget érhet a csapadékos időszak Fotó: Köpönyeg

A Köpönyeg előrejelzése szerint a hét nagy részében hasonló időjárásunk lesz, mint október 3-án, csütörtökön. Pénteken például dél felől újabb kiadós csapadékhullám vonul át esővel, záporokkal, néhol egy-egy zivatarral. Délutánra dél-délnyugat felől már csökken a csapadék valószínűsége, estére a legtöbb helyen megszűnik az eső, csak északon eshet még. Élénk, a Dunántúlon és helyenként északkeleten erős, nyugaton néhol viharos lesz az északi-északkeleti szél. Az ország délkeleti harmadán 17-23, máshol 11-16 fokot mérhetsz délután.

Szombaton is a felhőké lesz majd a főszerep, de már többfelé előbújhat a nap. Elszórtan még kisebb esők, záporok kialakulhatnak. A szél nyugaton élénk, erős lesz, délután 13-18 fok várható.

Vasárnap már több helyen kisüthet a nap, elszórtan, főként északon, északkeleten jöhetnek még záporok. Reggel helyenként párás, ködös lehet a levegő. Napközben a Dunántúlon többfelé élénk lesz az északnyugati szél. Délután 14-18 fok várható. Hétfőn északkeleten lehet több felhő, és alakulhatnak ki kisebb záporok, másutt napos idő ígérkezik. Délutánra 16-20 fokig melegedhet a levegő.

Napokon belül változik az esős időjárás

Az AccuWeather előrejelzése szerint nagyjából a vasárnap második felére, hétfőre várható az, hogy csökken a csapadék mennyisége, sőt, többfelé már egyáltalán nem fog esni. A jövő hét elején lesz néhány nap, melyet majd a napsütötte, kellemes idő jellemez. Október 9-10, magasságában azonban ismét visszatér a térségbe a csapadékos időszak.

Ezt követően a hónap végéig ez a váltakozás lesz a jellemző. Jön majd két-három nap, amikor esni fog az eső, záporok, zivatarok jellemzik a napot. Ezután pedig ismét jön majd két-három nap, amikor kellemes, enyhe időnk lesz, csapadéktól mentesen.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek