Létrehozva: 2024.10.04. 16:00

"Azt mondta, egyszer érte fognak jönni és elviszik" – édesanyja retteg, hogy elrabolták a 13 éves Alexandrát

Minden nap szívfájdító szavakkal üzen a lányának a Facebookon egy békéscsabai édesanya. Csapó Alexandra október elején a gyermekotthonból indult el, hogy meglátogassa egyik hozzátartozóját, ám oda nem érkezett meg, azóta eltűnt. A 13 éves lány családja attól tart, hogy Alexandra bűnözők karmai közé került és fogvatartják.

Nincs olyan pillanat, hogy ne gondolna a gyermekére Csapó Anita. A 28 éves anyuka angyalarcú lánya október 1-jén, kedden szökött meg a dévaványai gyermekotthonból, és még aznap eltűnt. Azóta nagy erőkkel keresi őt a rendőrség és a családja is. Az édesanya minden nap megosztja Alexandra fotóját a Facebookon, hátha látta valaki – ám egyelőre hiába keresik, mintha a föld nyelte volna el.

Az eltűnt kislányt napok óta keresi a családja /
Az eltűnt kislányt  a rendőrség is keresi / Képünk illusztráció: Shutterstock

Itt látták utoljára, mielőtt eltűnt

Egész Békéscsaba aggódik a 13 évesen eltűnt Alexandra miatt. A kislány iratok és telefon nélkül hagyta hátra a dévaványai gyermekotthont. A lány egy ideje az otthon lakója volt, de nem szeretett ott lenni: megszakadt a szíve, hogy a szeretteitől távol kell lennie. „Korábban már megszökött onnan, de akkor üzent két nappal később nekem, hogy anyuci, minden rendben, nemsokára megyek haza” – mondta a Ripostnak az eltűnt kislány édesanyja.

Alexandra azonban most nem ad életjelet magáról. A lány anyukája szerint nem önszántából: Anita arra gyanakszik, hogy bűnözők környékezték meg Dévaványán Alexandrát

Mesélte nekem a kislányom, hogy a gyermekotthon körül nagyon sok a drogos és a díler, akik a lányokat környékezik meg. Azt mondta, szerinte egyszer érte fognak jönni és elviszik. Félünk, hogy ezek az emberek ragadták el a kislányomat!

– mondta zokogva Anita, aki úgy hiszi, okkal félti a gyermekét.

Mielőtt ugyanis Alexandra eltűnt, Békéscsabán látták utoljára. A gyermek a nagymamájához indult – de nem volt egyedül, egy idegen férfi kísérte őt.  „Nem tudom, mit, de valamit el akart vinni a nagymamájától, aki épp nem volt otthon. Valaki kísérte a lányomat! A ház előtt várta egy férfi, vele ment el. Nem tudjuk, hogy ki lehet” – húzta alá aggódva Anita.

Bűnözők tartják fogva?

Mindennek már több napja, és az édesanya minden percben a gyermekére gondol. A közösségi oldalán szívfájdító sorokkal üzent Alexandrának. 

Bárcsak hallanám édes, csicsergő hangodat újra! Bárcsak újra megölelhetnélek, s mondanád nekem: anya, minden rendben van! De nem vagy itt, hol vagy?! Merre vagy, kislányom? Kérlek, gyere haza, minden rendben lesz, csak gyere haza, könyörgöm! Adj életjelet magadról, valami jelet adj már, könyörögve kérem az Istent. Kicsim, nagyon szeretünk.

 – írta bejegyzésében az anyuka.

Alexandra (elöl) miatt zokog az édesanyja /
Alexandra (elöl) miatt zokog az édesanyja / Fotó: Ripost olvasó

„Minden perc számít. Mindenféle megfordult a fejemben, hogy emberkereskedő rabolta el, fogja tartják vagy eladták szervkereskedőknek, kivitték őt utcalánynak külföldre. Az is lehet, hogy dílernek akarják használni. Már nem tudom, mit higgyek!” – panaszolta elkeseredetten Anita.

Az édesanya évekig nem tartotta a kapcsolatot Csapó Alexandra apukájával, de a lány eltűnése óta összefogtak, és együtt kutatnak utána mindenhol. „Nagy erőkkel keresi az édesapja is. Én Alexandra összes volt barátját felkerestem, de senki nem tudja, hol lehet a gyermekem” – mondta Anita, utoljára az eltűnt lányának üzenve. 

Alexandra! Többet nem fogsz visszakerülni az intézetbe. Valahogy megoldjuk, hogy újra a családoddal legyél!

– zárta szavait az anyuka.

A békéscsabai kislány aranybarna hajú, kék szemű, magassága 150 centiméternél alacsonyabb.

Alexandra rendőrségi körözését ITT tudod megtekinteni.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek