A Tisza Párt vezetőjét cigarettacsempészet miatt letartóztatták

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.11. 19:00

Tüdőgyulladást kapott, most az életéért küzd a 18 éves Hanna

A 18 éves Hanna átértékelte az élet fogalmát, miután majdnem meghalt. A cisztás fibrózis megnehezíti az életét.

Csordás Hanna születése óta öröklődő genetikai betegséggel, cisztás fibrózissal küzd. A 18 éves lány pár hónappal ezelőtt majdnem meghalt, azóta hálát ad minden napért, amit a szeretteivel tölthet. Hatalmas akaraterő és kitartás van benne. Rengeteg embert motivál a TikTok -csatornáján megosztott videóival, amelyekben az állapotáról számol be. 

cisztás fibrózis
A cisztás fibrózis megnehezíti Hanna életét Fotó: Beküldött 

Cisztás fibrózis nehezíti Hanna életét 

A család Somogy vármegyében, Kiskorpádon él. Az édesanyja, Tóth Andrea a lánya legfőbb támasza, mindenben számíthat rá, mindig ott van mellette. Hanna számára mentálisan és lelkileg is hatalmas megpróbáltatás, hogy szembenézzen a betegségével. Élelmiszer-ellenőrzési technikusnak tanul, és ebben az iparágban szeretne majd elhelyezkedni is. 

Hanna az anyukájával, Andreával  Fotó: Beküldött 

Betegsége a tüdejét érinti, ami folyamatosan nyákot termel. Hurutos köhögés kínozza, könnyen elkap vírusos betegségeket és hamar elfárad. Gyógyszereket kell szednie és kezelésekre járnia. A cisztás fibrózis gyógyíthatatlan, egyedül a tüdőtranszplantáció segíthet rajta. Hamarosan felkerül a donorra várók listájára.


Átértékeltem az élet fogalmát

Hanna tavasszal kétoldali tüdőgyulladást kapott, majd teljesen összeomlott a tüdeje. Egy hónapig feküdt kórházban, infúzión keresztül táplálták, de sikerült megmenteni az életét. 

Nagyon súlyos állapotromlásom volt, majdnem meghaltam. Akkor átértékeltem az élet fogalmát. Próbálom a legtöbbet kihozni magamból, és lehet, hogy egy mély gödörben vagyok, de tudom, hogy ki tudok jutni a saját erőmből. Minden napban próbálom a legjobbat látni. Nekem megvan mindenem, csak a tüdőm rossz. Mindig csak előre kell tekinteni

- mondta a mindig mosolygós lány.

Csordás Hanna Fotó: Beküldött 

Irtózatosan féltem tőle

Hanna jelenleg is kórházban van, a napokban kapott egy gyomorszondát, amire azért volt szüksége, mert az infúziós táplálás miatt összeszűkült a gyomra és szájon át nem tudott elegendő kalóriát bevinni a szervezetébe. 

Folyamatosan csökkent a testsúlyom. Irtózatosan féltem tőle, ez volt az a dolog amit nem szerettem volna, de hálás vagyok, hogy megkaptam. Pár nap alatt megszoktam

 - árulta el. A szondára addig lesz szüksége, amíg eléri a 48 kilogramm körüli súlyt. 

@_hannus_14

Innentől már csak előre!!☝🏻🤍🫁

♬ constellations - spotifysounds

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek