INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.10.10. 08:00

Megszavazták a BKK-rendészetet: ezekre a járatokra szeretnének az utasok rendészeket

2025. január 1-től indul a BKK-rendészet. A javaslat értelmében a BKK-rendészetet 24 órás, 365 napos készenléti szolgálatként jönne létre a Fővárosi Önkormányzati Rendészet (FÖRI) létszámbővítésével. Megkérdeztük a lakosokat, szerintük melyik járatokra kellenének rendészek.

Szerző K. D. R.

Az Újév első napjától elkezdi munkáját a BKK-rendészet. A javaslatot eredetileg Vitézy Dávid nyújtotta be, Karácsony Gergely inkább több kamerát javasolt volna. Most azonban az előterjesztést egyhangúlag megszavazták, így január 1-től az év 365 napján, 24 órás műszakban elérhető rendészek segítik majd a budapesti közlekedőket, hogy atrocitásoktól mentesen, tiszta környezetben utazhassanak. Megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük melyik járatokra kellene mindenképpen rendész. 

BKK-rendészet
A budapestiek szinte minden járatra szeretnének BKK-rendészetet Fotó: Ripost

„Némelyik járat olyan mintha disznóólban dagonyáznánk" - jön a BKK-rendészet

A Ripost olvasóit Facebookon kérdeztük meg, ahol meglepő válaszok jöttek. Sok utas szerint mindegyik járatra kellene BKK-rendész, de a 4-6-os és az 1-es villamost, a 99-es buszt és a metrókat említik a legtöbben. 

4-6-os villamos. Az gyalázat 21 óra után, de nappal is, főleg a Boráros és a Nyugati között

„Hajnalban féltem hazamenni" – írják a 4-6-os villamosra. 

Villamosok közül: 4-6, 24, 3, 52, 1, buszok közül: 151, 148, 66/66E/66B, 99, 123 de akár a 35/36 is. Illetve az összesre aminek az egyik végállomása a Boráros

„Mindegyikre kellene! Némelyik járat már tényleg olyan mintha az ember egy disznóólban dagonyázna!" – írják tapasztalataik alapján az utasok. 

Az utasok sokszor nem érzik magukat biztonságban a BKK járatain  Fotó: MTI/Mónus Márton

„Jó lenne, ha rendet és fegyelmet tartanának végre a BKK összes járatán"

Igazából csak nyugodtan szeretnék utazni, nem pedig beltenyészetes, alkoholista, drogos emberek által harsogó járatokon. Nagyon zavaró tud lenni, hogy amiért fizetek, hogy mondjuk munkába menjek vagy onnan jöjjek haza, ezt nem tudom zavartalanul megtenni. Egyszerűen csak használni szeretném zavartalanul a tömegközlekedést. Normális emberek normálisan, rendeltetés szerűen szeretnék használni azt, amiért fizetnek" – kommentelték olvasóink. 

„A 4-6-os villamosra, mert sok a zsebes, azonkívül a külkerületekben járó öreg villamosokon meg sok a bliccelő, koszos, büdös, kötözködő részeg! A metróban is néha van dilis, őrjöngő és agresszív pasi, aki még terrorizálja az utasokat. Vagyis, én minden járműre tennék a normális, ártatlan utasok védelmében. Jó lenne, ha rendet és Emellett a BudapestGo alkalmazásban is lenne olyan opciót, melynek segítségével az utasok bejelentést tudnak tenni.fegyelmet tartanának végre a BKK összes járatán" – írták. Sokan kitértek a HÉV-es rossz tapasztalatokra is. Az utasok szerint a ráckevei és a gödöllői HÉV is igényelné a rendészeket. 

Ráckevei hévre! Sok a „kannibál" rajtuk még napközben is. A nők félnek utazni rajta

– írja az egyik kommentelő, de sokan kiemelik a 9-es buszt is, sőt, szinte minden olyan járatot, ami érinti a belvárost. Olvasóink tapasztalatai alapján tehát nagyon jó döntés volt a BKK-rendészet megszavazása. Ezzel remélhetőleg január 1-től sokan nagyobb biztonságban fogják érezni magukat utazás közben. Főleg, hogy a javaslat szerint a BudapestGo alkalmazásban is lenne olyan opciót, melynek segítségével az utasok bejelentést tudnak tenni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek