INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.09.24. 11:30

Újabb adathalász oldal próbálja átverni a BKK utasokat

Rengeteg ember esett áldozatul a legújabb csalásnak. Egy adathalász oldal BKK- kártyával próbálja megszerezni a felhasználók bankkártya- adatait.

Ahogy arról a Metropol korábban beszámolt, egy adathalász oldal a Budapesti Közlekedési Központnak adja ki magát és egy „exkluzív ajánlattal” próbálta átverni az embereket. Azt ígérik, egy féléves budapesti bérletet ajándékoznak az első ötszáz vásárlónak, aki kitölt egy rövid, három kérdésből álló űrlapot, valamint kifizet 950 forintot. Most újabb üzlettel rukkoltak elő: éves korlátlan utazást biztosító kártyával kecsegtetik az internet népét.

adathalász
Újabb adathalász próbálkozás az interneten  Fotó: Facebook

A csalók újabb ötlettel álltak elő, hogy hogyan lopják el az adatainkat. Bár korábban már egyszer megpróbáltak a fővárosi tömegközlekedési vállalat nevével hasznot húzni az emberekből, most újabb kísérletet tesznek rá. Legújabb hirdetésük így szól:

A Budapesti Közlekedési Központ 15. születésnapja alkalmából a BKK egy egyedülálló lehetőséget kínál! Szerezzen be egy kártyát korlátlan utazásokhoz minden közlekedési eszközön egy teljes évre. Az akció mindössze 5 napig érvényes, ne hagyja ki az esélyt, hogy ingyen utazásokat élvezzen Budapest városában! 

– írják.

Adathalászokra figyelmeztet a BKK

Az elmúlt időszakban a felhasználók számos bejelentés tettek a Budapesti Közlekedési Központnak, hogy adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a BKK nevében. A BKK oldalára megtévesztően hasonlító, annak arculati elemeit és fényképeit felhasználó Facebook-oldalak ingyenes vagy kedvezményes árú jegyeket, illetve bérleteket népszerűsítenek – ám ezek kizárólagos célja, hogy megszerezzék a felhasználók személyes és bankkártyaadatait.

Még egy hamis kártyát is készítettek a csalók  Fotó: Facebook

A BKK egy nyilvános bejegyzésben fejtette ki, hogy semmi köze a csaláshoz és felhívta az emberek figyelmét arra, hogy mikre érdemes ilyen esetekben odafigyelni.

Rengeteg üzenetet kaptunk tőletek, amiben jeleztétek: egy adathalász Facebook-oldalon a BKK nevével visszaélve, gyanúsan olcsón kínálnak Budapest-bérleteket. Kérjük, ha te is találkoztál ezzel a kamuoldallal, ne kattints rá a bejegyzésben található linkre!

– írják.

Kiemelték, hogy a BKK nem árusít ilyen módon jegyet, bérletet, a felhívás pedig nyilvánvalóan átverés. 

BKK-jegyet, -bérletet mindig az ismert és megbízható forrásokból, azaz a BudapestGO appból, a BKK-automatákból, az ügyfélközpontjainkban, a pénztárainkban vagy hivatalos viszonteladóinktól vásárolj!

– kérték az embereket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek