Létrehozva: 2024.09.30. 14:05

Tűz ütött ki Debrecenben: idős elektroműszerész vesztette életét

Egy 83 éves elektroműszerész vesztette életét a debreceni lakástűzben. A tűzoltók gyors beavatkozása ellenére sem tudták megmenteni az idős férfi életét.

Hétfő délelőtt csaptak fel a lángok Debrecen-Kismacs városrészében egy családi házban. A tűzoltók  két kocsival vonultak ki a helyszínre ahol a családi ház már teljes terjedelmében égett. A gyors beavatkozás ellenére a házban élő idős ember életét már nem tudták megmenteni.

Tűz ütött ki a Debrecenben, a házban élő idős férfi életét vesztette
Tűz ütött ki Debrecenben. Egy idős férfi vesztette életét Fotó: illusztráció / Pokoman / Shutterstock

A katasztrófavédelemhez tíz órakor érkezett a bejelentés, hogy kigyulladt egy száz négyzetméterese családi ház az Orgona utcában. Az egyszintes ház huszonöt négyzetméteres hálószobája teljes terjedelmében égett. A tűzoltók közel negyven percig harcoltak a lángokkal, mire sikerült megfékezniük azokat. Az ingatlanból egy idős magatehetetlen férfit hoztak ki, de sajnos az életét már nem tudták megmenteni. 

István bácsi volt a debreceni tűz áldozata

A 83 éves István bácsit a környéken mindenki ismerte. Jó ember volt, nyugdíjba vonulása előtt elektroműszerészként dolgozott. 

– tudta meg a Ripost az utcában lévő közösségi házban dolgozó nőtől, aki azt is elmondta, hogy az idős úr egyedül élt az egyszintes ingatlanban. Fiát és feleségét már korábban elveszítette, így senki nem tudott a segítségére sietni. A tüzet feltehetően az okozta, hogy az István bácsi szeretett volna begyújtani a cserépkályhába, de a lángok tovább terjedtek a szobára is. 

A körülmények feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít. Már néhány ezer forintért lehet olyan füstérzékelőt kapni, amely nemcsak hangosan sípol füst esetén, hanem a rokonok okostelefonjára is jelzést küld. Egyedül élő idős hozzátartozóinkhoz érdemes ilyet beszerezni.

– mondta el Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek