Létrehozva: 2024.09.30. 06:00

"Az altatás alatt azokkal álmodtam, akik mellettem voltak" - csodaterápiával gyógyult fel a sztrók után Andrea

Hosszú utat kellett bejárnia Andreának, miután rosszul lett. A sztrók után ma már ismét tud segédeszközök nélkül járni, és a ház körül is minden munkát egymaga végez el.

Három éve változott meg Andrea élete. Szívbillentyű műtéten esett át. Miután kiengedték a kórházból, otthon lábadozott. A novemberi hideg télben a kazánházba ment le rakni a tűzre, amikor bizsergést érzet a jobb kezében és beszélni is alig tudott. Sztrókot kapott. A kiérkező mentők először a tatabányai kórházba szállították, majd tovább Budapestre a Haller utcába, az Országos Kardiológiai Intézetbe.

Sztrók után ismét teljes életet él Andrea
Andrea megnyerte élete legnagyobb küzdelmét. Felépült a sztrók után, és még egy futóversenyen is helytállt Fotó:olvasói

Azonnal megműtöttek. Két hétig mesterséges altatásban voltam, és utána kerültem fel az intenzív osztályra. Az altatás alatt végig álmodtam azokkal, akik mellettem voltak

- emlékszik vissza Andrea élete legnagyobb küzdelmére, aki a rehabilitáció során több hasonló beteggel is találkozott, akik szintén a műtét után kaptak sztrókot.

Amikor a kórházból kijöttem, alig tudtam járni. Bottal is csak nagy nehézségek árán tudtam az autóig is elmenni. A bal kezemet, és a bal lábamat megmozdítani is alig tudtam

- meséli Dutka Cser Andrea, akinek a megpróbáltatásai ezután Balatonfüreden a Rehabilitáción folytatódtak, de állapotában nagy változás nem volt tapasztalható. Megtanult a lépcsőn lassan felmenni, de még nehezére esett a mozgás. Az ARNI módszerre ekkor hívta fel a figyelmét a gyógytornásza. Fel is kereste Pásztor Gabriellát, és már január végén el is kezdte náluk a terápiát, ami a mozgás fontosságáról szól.

Mikor elkezdtem ezt a terápiát, még a gyógyszereket sem tudtam rendesen bevenni, mert a nyaki izmaim sem működtek. Havonta egyszer találkoztunk, és megkaptam a gyakorlatokat, amit otthon el kellett végeznem. Ehhez még egy online torna is tartozott, és én nagyon lelkiismeretesen csináltam. Ez hozta meg a nagy változást az életemben. Már csak a bal kezemen a mutatóujjamat nem tudom kiegyenesíteni. De a lábaim és a kezem tudom tökéletesen használni. Mosok, főzök, és még a kerti munkát is el tudom végezni

- emlékszik vissza Andrea, aki még menni is alig tudott, és soha nem gondolta, hogy ismét teljes életet élhet. De lelkiismeretesen, naponta másfél órát tornázott. Minden gyakorlatot végigcsinált, mert hitt az ARNI módszer eredményességében. Azóta mindenkit arra buzdít, hogy ne fogadja el a sorsát, mert a tornával sok minden megváltoztatható.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek