A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

INSIDER
Létrehozva: 2024.09.05.
Módosítva: 2024.09.05.

Pofánk leszakad: robbanás mellett szelfizett anya és fia Biatorbágyon

A helyiek felháborodtak, ugyanis míg a tűzoltók életet mentettek, addig többen is hajmeresztő módon katasztrófaturistáskodtak a biatorbágyi baleset mellett.

Több tűzoltó szirénája harsant fel pénteken (augusztus 30.) Biatorbágyon, miután a Felsőpátyi úton kigyulladt egy aszfaltozó gép, amit ezután több robbanás is megrázott. Úgy tudjuk, hogy a munkagép álló helyzetben, egyik pillanatról a másikra borult lángba az út szélén, veszélyes közelségben egy lakóházhoz. A helyzetet csak veszélyesebbé tette, hogy a teherkocsin több gázpalack is volt, amik közül több fel is robbant. 

Az aszfaltozógép egyik pillanatról a másikra kigyulladt, hamarosan több gázpalack is felrobbant   Fotó: Biatorbágyi Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A helyiek közül többen is azonnal odarohantak, hogy segítsenek, miközben a tűzoltókat is értesítették, akik több kocsival érkeztek a helyszínre: 

- Kigyulladt egy teherautó Biatorbágyon, a Felsőpátyi úton. A Dózsa György köz és az Öntöde utca közötti szakaszra az érdi és a törökbálinti hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók vonultak. A tűz egy út szélén lévő fára is átterjedt. A jármű gázpalackokat szállított, melyek közül egy felrobbant. Az egységek a többi gázpalackot visszahűtötték, és eloltották a lángokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A környékbeliek szerint ijesztő és félelmetes volt a terjedő tűz látványa, főleg úgy, hogy tudták: a házban a tulajdonos nagy valószínűséggel bent tartózkodik. Őt többen is megpróbálták kihívni az épületből, ami valószínűleg sikerült is. Szerencséjére, a kocsit is megrázó detonáció ugyanis még a ház ablakait is kirobbantott. Hála azonban a gyors cselekvésnek, végül senki nem sérült meg. Az anyagi kár viszont így is jelentős: az ugyanis akár több tízmillióra is rúghat. 

A helyi polgárőrség viszont egy igencsak felháborító dologról számolt be az esettel kapcsolatban: elmondták, hogy a sok segítő szándékú ember mellett felbukkant egy-egy pofátlan honfitársuk is: 

Tudjuk, hogy az emberi butaság hihetetlen mértékű tud lenni. Az még valahogy magyarázható, hogy egy részeg nem ért a szép szóból és folyamatos el kell zavarni a robbanó palackok mellől, de hogy egy szülő viszi oda a gyerekeit fényképezkedni, és még neki áll feljebb, amikor elküldik, az túl megy minden ésszerű határon

 - közölte közösségi oldalán a helyi polgárőrség. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek