INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.29. 13:30

Kvíz: Mennyire ismered a régi magyar népmeséket? Teszteld!

Szinte kizárt, hogy mind a 10 kérdésre helyes választ adj. Az alábbi kvíz minden bizonnyal megizzaszt majd.

Talán tudtad, talán nem, de közel 20 éve ünnepeljük szeptember 30-át, a magyar népmese napját. A cikk végén található kvíz most ennek a remek évfordulónak állít emléket. Teszteld a tudásod, hogy megtudd, te mennyire emlékszel gyermekkorod kedvenc történeteire.

Az állatok beszéde, kvíz, teszt, kérdőív, magyar népmese napja,
Lássuk, hogy boldogulsz a magyar népmese napjára szóló lenti kvíz kérdéseivel Fotó: YouTube

Még 2005-ben a Magyar Olvasótársaság kezdeményezésére Benedek Elek születésnapját – szeptember 30-át – fogadták el a magyar népmese napjának. Az emléknap célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai népmesekincs értékeire, valamint a mesékben fellelhető egyetemes örök értékeket, bölcsességet átadja a legfiatalabb nemzedékek tagjainak.

Benedek Eleket nemcsak a hazai meseirodalom egyik megteremtőjeként kell számon tartanunk, hanem egy olyan nagy tekintélyű közéleti és kulturális szereplőként is, aki egész életében a nemzet ifjúságának felemelkedésén dolgozott.

A 2005-ben meginduló magyar népmese napja kezdeményezés hamar népszerűvé vált. Könyvtárak, iskolák, óvodák százai álltak a kezdeményezés mellé. Ezen a napon minden évben sok ezer mesét mondanak el, megerősítve, hogy a népmesék soha el nem évülő bölcsességeket tartalmaznak. Lássuk, hány mesét ismersz fel a kvíz egymás után felugró 10 képe alapján!

kvíz

Mi a képen látható magyar népmese címe?

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek