Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.16.
Módosítva: 2024.09.16.

Kiadták a riasztást: ismét hatalmas eső zúdul az országra, 6 fok lesz!

Jó hír azonban, hogy már látszik, mikor indul meg a lassú felmelegedés.

A következő napokban is esős időre van kilátás, hajnalban 6 fokig hűlhet a levegő hőmérséklete. A viharos szél csak tovább ront a helyzeten!

Storm,Clouds,Saskatchewan,Ominous,Wheat,Fields,Saskatchewan
Nem ússzuk meg szárazon! (Fotó: Pictureguy / Shutterstock)

Hétfőn, szeptember 16-án többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, sok helyen esővel és záporral, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat. A Dunántúlon az északnyugati, északi szelet sok helyen erős, néhol viharos lökések kísérhetik, míg keleten a délkeleti, keleti szél élénkülhet meg. A hajnali 6-12 fokos hőmérséklet délutánra 13-18 fok közé emelkedik. A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú riasztást adott ki az eső miatt Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Veszprém és Zala vármegyére. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Öt vármegyére adtak ki riasztást  Fotó: met.hu

Kedden, szeptember 17-én változóan felhős napunk lesz. Helyenként eső és zápor is előfordulhat, hajnalban párás, ködös foltok is kialakulhatnak. Az északi, északkeleti szelet több helyen élénk, néhol erősebb lökések is kísérhetik. Délután 16-22 fok lesz, lassú melegedés kezdődik – írja a Köpönyeg.

Szerdán, szeptember 18-án a hajnali ködös időt követően helyenként ismét előfordulhat eső vagy zápor. Az északkeleti szél több helyen megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban 6-14 fok, délután pedig 19-25 fok között alakul – délen várhatók a melegebb értékek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek