A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

INSIDER
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.03.

Eddig tart a nyarat is megszégyenítő, extrém forróság: megcsillant a remény

Még jó ideig nem lélegezhetsz fel és utána sem azonnal. Mutatjuk mi vár rád szeptemberben.

A 2024-es tanév jóval melegebb héttel indult, mint a korábbiak. Nem pusztán a nappali, de az éjszakai hőmérséklet is az átlag felett alakul. Lássuk meddig kell még kibírnunk az ilyenkor cseppet sem szokványos időjárást.

eső, esernyő, időjárás
Szeptember végére talán őszies időnk lesz, addig azonban marad a forróság (Képünk illusztráció) Fotó: Unsplash

Szeptember 6-ig (péntek) marad a 35 fok feletti nappali forróság, mely időszakban éjjel sem hűl le a levegő, így a felfrissülés és az otthonod átszellőztetése még várat magára. Csupán szeptember első teljes hétvégéjén kezdődik meg a lassú, hosszan tartó lehűlés, mely kezdetben annyit jelent, hogy néhány fokkal csökken a hőmérséklet. Szeptember 9-től már 35 fok alá csökken a nappali és 20 fok alá az éjszakai hőmérséklet - jelezte előre az AccuWeather.

Így már nem lesz közel 10 fokkal magasabb a hőmérséklet, mint ami az év ezen szakaszában normális lenne, de még így is melegebb lesz, mint a korábbi évek azonos periódusában. A 24-28 fok közötti nappali és a 14-18 fok közötti éjszakai hőmérséklet várható a jövő héten, melynek végére ismét csökken az átlaghőmérséklet.

Záporok, zivatarok egészen a hónap második feléig nem várhatók és akkor is csak elszórtan. Szeptember 18. (szerda) magasságától már egyre gyakrabban fordunak elő. Néhány nappal később pedig újabb lehűlés várható, melyet lassan már te is megérzel. Ekkor már 20 fok körül alakulnak a maximumok, amelyek szeptember végéig, október elejéig megmaradnak. Ezután pedig a mostani előrejelzések szerint erre az évre elköszönhetünk a brutális hőségtől. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire lesz csapadékos az ősz, de a súlyos aszály után szükség lenne rá.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek