INSIDER

Szerző Z. H.

Létrehozva: 2024.09.06.

Drasztikus változás jön az időjárásban, óráink vannak hátra

A hétvégén még a nyarat idézi majd az időjárás, de hétfőtől csaknem tíz fokot zuhan majd a hőmérséklet. Ilyen időre nagyon régóta nem volt példa.

Nagyon régóta várjuk az enyhébb időt már, de a meteorológiai előrejelzések hétről hétre kitolódtak. Sokan már el sem hiszik, hogy valaha is véget ér ez a banánérlelő forróság. Nos, már csaknem teljes bizonyossággal kijelenthetjük: drasztikus fordulat küszöbén áll időjárásunk.

DSC_0577
Hamarosan drasztikusan megváltozik az időjárás, érdemes kihasználni a hétvégét Fotó: Csapó Balázs

A koponyeg.hu prognózisa szerint a pénteki 31 fok után a hétvégére (szeptember 7-8) tovább fokozódik a forróság és szikrázó napsütés mellett 32-33 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Így akik szeretnének még megmártózni mondjuk a Balatonban, használják ki ezt a ragyogó időt, hiszen a vízparton tömeg nem, de kellemes idő az várható. Könnyen lehet, hogy ez az utolsó olyan hétvége idén, amikor természetes vizeinkben még megmártózhatunk. Hétfőtől ugyanis hatalmas fordulat áll be az időjárásban. Nemcsak csapadékosabb napokra készülhetünk, hanem a hőmérséklet is hatalmasat zuhan. A hét elején már csupán 23-25 fok várható és nem sok esél yvan arra, hogy újra 30 fok köré melegedjen a levegő. Végre nyugodtan aludhatunk, hiszen a hajnali hőmérsékletek a jövő hét végére már 13-15 fokra zuhannak, így attól kezdve, hogy lehűlt a lakásunk, sokan már fázhatnak is, ha éjszakára nyitva hagyják az ablakokat. Ugyanakkor nagyon sok idős és szívbeteg ember fellélegezhet, hiszen a távolabbi prognózis szerint is maximum 25-26 fokig melegedhethet még fel a hőmérséklet szeptemberben, ami persze kiváló idő lehet szabadtéri programokra, kirándulásra.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek