Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.02.
Módosítva: 2024.09.02.

Brutális meleg tör be az országba, ekkor jönnek a frissítő zivatarok - Időjárás

Hamarosan 37 fok is lehet az előrejelzések szerint! Úgy tűnik, egy darabig még el kell viselni a kánikulát.

Forrósággal indul a hét, kiadták a hőségriasztást! A hét közepétől számíthatunk némi csapadékra, amely azonban csupán átmeneti enyhülést hoz.

nyár napsütés napszemüveg hőség meleg
Folytatódik a kánikula! / Fotó: Pexels (Illusztráció)

Hétfőn napos, száraz időben zajlik az iskolakezdés. A délutáni órákban 31-36 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, csapadék nem várható. A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú hőségriasztást adott ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyére. Az országos tisztifőorvos a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján az augusztus 24-én, szombaton 00.00 órától kiadott másodfokú hőségriasztást szeptember 5-én, csütörtökön 24.00 óráig meghosszabbította az ország egész területére.

Kitart a hőség / Fotó: met.hu

Kedden is hőség várható, különösen délen, ahol a hőmérséklet akár 37 fokig is emelkedhet - írja a Köpönyeg. Az aszály továbbra is sújtja az országot, csapadék nem valószínű. Az élénk északkeleti szél némileg enyhítheti a forróságot.

Szerdán országszerte hőségre kell számítani, a hőmérséklet 35 fok körül alakul. Helyenként előfordulhatnak zivatarok és záporok, amelyek átmeneti enyhülést hozhatnak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek