Létrehozva: 2024.09.19.

Balaton-parti ház rejtélye: rózsa az asztalon, kölni a fürdőben – köddé váltak a nyaraló lakói

Újabb megoldatlan rejtély foglalkoztatja az embereket. Egy elhagyatott Balaton-parti házikóból minden előzmény és nyom nélkül tűntek el a lakók.

A budapesti luxusház és a miskolci bérház rejtélye után most egy újabb megoldatlan ügy tartja lázban az embereket. A Felfedező nevű urbexes rátalált egy Balaton-parti kis házikóra, ahonnan rejtélyesen tűntek el a lakók. 

Balaton-parti
A Balaton-parti házikó terasza (Fotó: beküldött/ A Felfedező-urbexes)

Az urbexes a házról készült fotóit megosztotta Facebook oldalán. A képek alatti kommentszekcióban rengetegen kezdték találgatni, hogy mi történhetett a lakókkal.

Rejtély a Balaton-parti házban 

A Balaton-parti házikóban még ott van az ágynemű, a rózsa az asztalon, a parfümök a fürdőben, a bőröndök pedig a padláson. Azt nem lehet tudni, hogy a lakók mikor és miért hagyták el a házukat, ahogy azt sem, hogy mi történt velük, vagy hol lehetnek most. 

Minden szegletében retro ez az évek óta lakatlan 2 és fél szobás ház, ahonnan a part csak 5 perc sétára van. Ezek a színek, a bútoroktól kezdve a lámpákig minden a ’70-es, ’80-as éveket idézi. A házat a képek készülte óta lebontották

– osztotta meg A Felfedezőként ismert urbexes. 

Nézz be te is a Balaton-parti házba:

 

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt, ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. 

Nézd meg a miskolci bérház rejtélyéről szóló videónkat!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek