INSIDER

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.08.30.

Tovább melegedik a hőmérséklet, ez még az egészséges szervezetre is hatással lesz

A rekkenő kánikula elől nincs menekvés, akár ismét 38 fokot mérhetünk.

Habár szombaton, augusztus 31-én hivatalosan vége a nyárnak és másnap beköszönt az ősz, ez az időjárásban mit sem látszik majd. Mitöbb, odáig melegedhet még mindig a hőmérséklet, hogy kedden akár majd 38 fokot is mérhetünk, ami miatt fontos lesz a vízfelhasználási korlátozás és a tűzgyilalom betartása főként a mezőgazdasági és természetvédelmi területeken. De nem kell eddig várni azért, hogy rekkenő hőség legyen, mivel mág a hétvégén is 36 fokos kánikulára kell számítani. 

Jövőhét közepétől enyhülhet csak a kánikula. Fotó: Köpönyeg

Szombaton és vasárnap is ugyanis tökéletes strandidő várható, sok napsütéssel, amit mindkét nap csak egy-egy fátyolfelhő zavarhat meg. Szombaton a délután órákban esetleg kialakulhat néhol zápor, zivatar, ám szeptember 1-én már semmilyen csapadék nem várható. A szél az iskolai szünidő utolsó hétvégéjén mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet mint írtuk, a 36 fokot is elérheti, ami miatt a HungaroMet az egész országra hőségriasztást adott ki

Az egész ország hőségriasztás alatt. Fotó: HungaroMet

Az állandó, elképesztő kánikula pedig még az egészséges szervezetre is hatással van.  A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg. 

A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. 

- közölte Dr. Pukoli Dániel.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek