INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.08.05.

"Mindig is ez volt a rémálmom" – olyan helyen csípte meg Enikőt egy darázs, csoda, hogy életben maradt

Kishíján újabb tragédiát okozott egy darázscsípés Érden. Egy fiatal lány került kórházba. A darázs olyan rossz helyen csípte meg, hogy szerencse, hogy életben maradt.

Akár tragédiába is torkollhatott volna az otthoni medencézés Érden. Egy fiatal lány ugyanis véletlenül lenyelt egy darazsat, ami megcsípte a torkát. Enikőt azonnal kórházba szállították, egyetlen szerencséje az volt, hogy nem alakult ki nála allergiás reakció, így gyógyszerekkel és infúzióval kezelni tudták a helyzetet. Hatalmas szerencséje volt a lánynak, ugyanis akár az életébe is kerülhetett volna az az egyetlen korty üdítő.

Egy darázs mászott bele az energiaital dobozába  Fotó: Pexels

Enikőnek az egyik legnagyobb rémálma vált valóra a napokban. Reggel, amikor barátaival megbeszélte, hogy medencéznek egyet, eszébe sem jutott, hogy késő délután kórházban fog kikötni. A fiatalok nagyon jól szórakoztak, Enikő azonban megszomjazott, így bement a házba egy hűtött energiaitalért. A fiatal lány párat belekortyolt, majd visszament a medencébe a barátaihoz. Pár perccel később, amikor visszatért, újra beleivott a dobozba, ekkor történt meg a baj.

Kinyitottam és ittam belőle, majd visszamentem a vízbe. Körülbelül 2-3 perc múlva kimentem érte, nem néztem bele és belekortyoltam. Az itallal együtt viszont egy darazsat is sikerült lenyelnem, ami megcsípte a torkomat. Szerencsére én nem vagyok rá allergiás, de olyan rossz helyre csípett, hogy igazából bármi történhetett volna, ha nem kapok sürgősen segítséget. A barátaim azonnal mentőt hívtak, akik kórházba szállítottak

 – mesélte el lapunknak az esetet Enikő. 

A fiatal nő nagyon megijedt, ugyanis pár nappal korábban is megcsípte a karját egy darázs, ami eléggé bedagadt. Rögtön azon kezdett el agyalni, hogy mi van, hogy ha esetleg allergiás rá és már csak pár perce van hátra.

Nagyon bepánikoltam, így fájdalmat nem éreztem. Inkább a hozzá társuló szédülés, hányás, remegés és légszomj volt nagyon ijesztő 

– részletezte. 

A baleset minden ismerősét sokkolta, családja pedig hálát adott az égnek, hogy nem történt semmi komolyabb. Enikő lapunknak elmondta, hogy már korábban is hallott hasonló esetről és mindig nagyon félt attól, hogy igazából ez bárkivel megtörténhet.

Mindig is ez volt a rémálmom, úgy látszik, hogy sikeresen be is vonzottam. Szerencsére most már semmi bajom, de az biztos, hogy egy életre megtanultam és legközelebb biztos, hogy jobban odafigyelek az ilyesmire, hogy miből eszek, iszok

– zárta gondolatait. 

Darázscsípés okozta egy szanki postás halálát

Ahogy arról lapunk is beszámolt, néhány napja újabb tragédia történt: egy darázs csípett meg egy postásnőt levélkihordás közben a Bács-Kiskun vármegyei Szankon. A hölgy nem sokkal később életveszélyes állapotba került, majd meghalt. A Postás Szakszervezet közleményben tudatta, hogy saját halottjának tekinti a kézbesítőt. A Szanki Posta dolgozói közösségi oldalukon búcsúztak kollégájuktól:

„Mindannyian ismertük és szerettük őt, váratlan távozása mindenki számára veszteség. Fájdalommal búcsúzunk Tőle!” – áll a közleményben.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek