INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.19.

Te mennyire ismered augusztus 20-át? Teszteld kvízünkkel!

Szinte kizárt, hogy helyesen válaszolj mind a 10 kérdésre.

Idén egészen augusztus 17-től augusztus 20-ig ünnepelhetjük együtt az államalapítást. Ennek örömére nemcsak országszerte, de a fővárosban is rengeteg program, sok finom falat és olcsó italok várják a helyszínre ellátogatókat.

augusztus 20 Szent István államalapítás
Hamarosan az egész ország ünnepi pompába öltözik Fotó: Mediaworks Archívum

A Szent István-nap évek óta Budapest egyik legfontosabb nyári, nyár végi eseménye, ahová évről évre látogatók tízezrei érkeznek, megünnepelni Magyarország születésnapját. Az államalapításról megemlékező ünnepségsorozaton Magyarország tortáját és cukormentes tortáját is megkóstolhatjuk a Szent István-napi kenyér mellett, többek között a Magyar Ízek Utcája, a Csárdafesztivál és a Vigadó Piano rendezvényhelyszíneken. A rendezvénysorozat alkalmával, amelyet négy napon át élvezhetnek a fővárosiak és a Budapestre látogatók, minden eddiginél szélesebb körben ünnepelhetünk. A Szent István Nap Bisztrók, azaz a SZIN Bisztrók kínálata ráadásul a korábbi években megszokottnál is olcsóbb lesz idén.

Mielőtt azonban nagyon belelendülnénk, lássuk, hogy mennyire ismered augusztus 20-át és mit tudsz az államalapítás ünnepéről, Magyarország születésnapjáról? Az alábbi kvízben 10 kérdéssel igyekszünk megizzasztani téged. Vajon sikerül?

kvíz

Melyik uralkodónkhoz köthető az államalapítás?

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek