Létrehozva: 2024.08.03.

Aki autóval közlekedik most szombaton, erre figyeljen: súlyos ezrekbe kerülhet!

A busszal, vonattal, HÉV-vel közlekedőknek sem árt figyelmesen közlekedniük, mert a megszokottól eltérő lesz a menetrend. Ez a szombat ugyanis munkanap az augusztus 20. miatt!

Augusztus 19-én nem kell majd dolgozni, ahogy természetesen 20-án sem. Így hamarosan jön egy újabb négynapos hosszú hétvége. Cserébe a most szombat, vagyis augusztus 3-a munkanap! Ez befolyásol néhány dolgot, mutatjuk miket!

szombat munkanap fizetni kell a parkolásért
Senki ne felejtse el, most szombaton munkanap van! Fotó: Bánkúti Sándor

Ez változik a közlekedésben augusztus 3-án

A munkanap-áthelyezés miatt augusztus 3-án, szombaton a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok – írja a MÁV-START a közleményében. Tekintettel a nyári szabadságolásokra és a Balaton felé várható nagyobb utasforgalomra, augusztus 3-án az alapmenetrendtől eltérően több közvetlen vonat indul: a szombati munkanap ellenére több Kék Hullám IC is a hosszabb, hétvégi útvonalán közlekedik, így biztosítva közvetlen eljutást a főváros felől, illetve felé. Az észak-balatoni tóparti éjszakai vonatok ezen a héten is járnak már péntek estétől. A hétvégente közlekedő Vitorlás InterRégió, valamint a Csabai Tekergő expresszvonat viszont nem közlekedik augusztus 3-án a munkanap-áthelyezés miatt. A részletes menetrend innen tölthető le.

A buszok is megszokottól eltérően közlekednek 

A munkanap-áthelyezés miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul: a hét utolsó munkanapján, augusztus 3-án, szombaton nyári tanítási szünetes munkanapon, augusztus 4-én, vasárnap pedig munkaszüneti napon és a hét első munkanapját megelőző napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok. A pénztárak augusztus 3-án munkanapi nyitvatartási rend szerint üzemelnek. A további részletek ezzel kapcsolatban itt érhetők el.

A BKK és a HÉV így közlekedik augusztus 3-án

Valamennyi HÉV-vonalon augusztus 3-án a tanítási szünetben munkanapokon érvényes menetrend szerint járnak majd a vonatok. Ugyanez igaz a BKK járataira is.

Aki ügyeket szeretne intézni, erre számítson a hétvégén

Az augusztus 20-ai munkaszüneti naphoz kapcsolódó munkarendváltozás miatt változik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatainak nyitvatartása augusztus 3-án és 19-én. Ezeken a napokon a NAV Infóvonal (1819) elérhetősége is módosul. Utóbbi az alábbi rend szerint hívható:

  • augusztus 3.: 8:30 – 13:30
  • augusztus 19.: Nem hívható

Az egyes ügyfélszolgálatok nyitvatartásáról a NAV honlapján, az Ügyfélszolgálat-keresőben lehet tájékozódni, de jellemzően pénteki munkarend szerint lesznek nyitva az adóhivatal irodái.

Az autósoknak erre kell figyelniük augusztus 3-án

Mivel a most szombat hivatalosan munkanap lesz, ezért ott is fizetni kell augusztus 3-án a parkolásért a főváros fizetős övezeteiben, ahol hétvégente általában nem. Vagyis pont úgy, ahogy egy pénteki napon, a legtöbb parkolóhely fizetős lesz most szombaton is!

A boltok nyitvatartására nincs nagy hatással a szombati munkanap

A nagyobb üzletek - néhány kivétellel - a szombati nyitvatartási rend szerint lesznek nyitva. Ahol nem, ott hosszabb nyitvatartási idővel lehet számolni, de nem sok ilyet találtunk. A jellemzőbb, hogy tartják az este 18-21 órás zárást.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek