Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.01.

Jó hír érkezett: több tízezer forintot spórolnak a szülők a tanévkezdéskor

Jelentős tehertől szabadulnak meg a családok idén is. az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem kell fizetni a diákok tankönyveiért.

Rendben elkészült az a 13 millió tankönyv, amelyeket augusztus elsejével kezdtek el kiszállítani az iskolákba. Ahogy a 2020/21-es tanévtől kezdve minden évben, így idén is ingyen kapják a köznevelésben vagy szakközépiskolában tanuló diákok ezeket, ezzel pedig jelentős tehertől - több tízezer forint - szabadulnak meg a családok.

BALATONI Katalin; TÕCZIK Zsolt
A 13 millió tankönyvet (amelyek idén is ingyenesek a diákok számára) augusztus elsején kezdték el kiszállítani az ikolákba. Fotó: Bruzák Noémi

Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára elmondta:

Azért, hogy a pedagógusok szeptember 2-án el tudják kezdeni a munkát, nagyon sok ember rengeteg munkát végez. A több mint 13 millió tankönyvet április végén rendelték meg az iskolák, ezután készültek el az Alföldi Nyomdában.

Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója hozzátette: 

"42 kiadó, több mint 2200 tankönyve elérhető abban a rendszerben, ahonnan a könyvek rendelhetők. A KELLO éves szinten a több mint 13 millió tankönyv mellett 70 ezer oktatási segédeszközt szállít az 1.2 millió diáknak, 4.100 iskolába"

Szeptembertől komoly változás jön

A pedagógusok teljesítményének értékelését lehetővé tevő új, szeptembertől induló rendszer bevezetése mellett az elmúlt harminc év legnagyobb pedagógus-béremelési periódusa zajlik jelenleg.

Idén 32,2 százalékkal nőtt, jövőre pedig további 21 százalékkal fog nőni a tanárok bére.

A teljesítmény-értékelési rendszer lényege, hogy a jobbak, akik tényleg szívüket-lelküket beleadják a gyerekek nevelésébe, tudjanak még többet keresni, mert a szakmai siker és a nagyobb anyagi elismerés a segít a pedagógusok pályán tartásában is

- jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek