INSIDER

Szerző Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.08.19.

Hősként küzd az éber kómából visszatérő ralis édesapa, Szilágyi Ricsi

Második hetét kezdte meg a szegedi rehabilitációján Szilágyi Ricsi, a bajnok ralis pilóta és navigátor. A fiatal édesapa szíve két éve állt meg egy pályabejárás közben, majd másfél évig éber kómában feküdt. Ma már Szegeden kezelik.

Szilágyi Ricsi és családja számára egy 40 milliós külföldi kezelés jelentette az újrakezdést, miután az édesapa szíve váratlanul megállt 2022 májusában. Ricsi hosszas újraélesztés után éber kómás állapotba került, másfél évig gyűjtöttek számára országszerte a ralisok. Végül a csodával határos módon összegyűlt a pénz a kezelésére és 12 hétig Belgiumban volt, hogy visszatérhessen családjához, a lehető legjobb állapotban. Ricsi miután hazatérhetett otthonába, ahol két éve nem járt, a családja minden követ megmozgatott, hogy itthon is rehabilitálják. Így került a ralis édesapa Szegedre, ahol már a második hetét kezdte meg.

Ricsi felesége, Krisztina a végsőkig bízik benne, hogy férje a lehető legjobb állapotban visszatérhet hozzá és kislányukhoz, Jankához  Fotó: Parti Krisztina

Már logopédus is foglalkozik a kómából visszatért ralissal

Most egy hónapnyi újabb kezelés és rehabilitáció vár a hős édesapára, hogy állapota még tovább javulhasson. Jelenlétére ugyanis nagyobb a szükség mint valaha a családban, hiszen míg éber kómában feküdt megszületett kislánya, Janka is. Ricsi mindent megtesz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából, ahogy a szegedi szakemberek is.

Állapotfelméréssel kezdtek, majd ezután már első nap több tornája volt Ricsinek. Minden nap több kezelést kap. Torna, masszázs, függesztéses torna, talpreflexológia, heti 2 alkalom logopédia. Minden nap ül és áll a tornák alatt, ami igazán jól megy neki

 – számolt be az első szegedi hétről Krisztina, Ricsi felesége, aki férje balesete előtt pár héttel tudta meg, hogy kisbabát vár élete szerelmétől.

„Vannak nehezebb feladatok, és természetesen nehezebb percek is, de csak így tudunk előre menetelni. Sok dicséretet kapott már az első hét alatt is a terapeutáktól és már ők is kaptak mosolyt Ricsitől a torna közben. Várjuk a folytatást" – posztolta ki Krisztina alapítványuk oldalára.

Ricsi már bajnok navigátor és ralipilóta volt, amikor megtörtént a szörnyű baleset és minden előzmény nélkül megállt a szíve  Fotó: Parti Krisztina

„Amikor látjuk mennyi mindent elért, akkor biztosan tudjuk, hogy megérte”

A család elmúlt két éve tele volt nehézséggel és aggodalommal, ennek ellenére mindent megtettek Ricsiért, hogy az édesapa visszatérhessen feleségéhez és kislányához. A belgiumi kezelés hatalmas lehetőséget adott, amivel élt is az édesapa: emberfeletti erővel vette az akadályokat és bebizonyította, hogy az emberi test csodákra képes.

Sokszor sírtunk, mikor nem látta senki. De, amikor látjuk, hogy Ricsi mennyi mindent elért, mennyit fejlődött, akkor biztosak lehettünk benne, hogy igen, megérte. Ricsi bebizonyította, hogy igenis tud hova fejlődni és még sokat fog is! Másfél évnyi fekvés után, amit a rehabon produkált, az egészen emberfeletti

– tette hozzá az édesanya, aki bízik benne, hogy a szegedi rehabilitáció csak még inkább igazolni fogja, hogy bármit képesek megoldani és a lehetetlennek is fel tudják venni a harcot. Hiszen, ahogy évekkel ezelőtt mondta mindig egymásnak Ricsi és Krisztina: ők minden nehézségen túl fognak jutni együtt. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek