INSIDER

Szerző Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.05.27.

Családja szerető ölelésében gyógyul a másfél évig kómában fekvő ralis, Szilágyi Ricsi

Ricsire 12 hét rehabilitáció várt Belgiumban, másfél évnyi éber kómás állapotban való fekvés után. A kezelésnek április elején lett vége, Ricsi pedig két év után hazatérhetett a családi otthonba. Most felesége mesélt az újra Ricsivel töltött hétköznapokról.

Szerző Kis Dalma Róza

Új esélyt kapott az életre Szilágyi Ricsi ralipilóta, akinek a szíve még 2022 májusában állt meg egy pályabejárás közben. A családapáért egy ország raliközössége fogott össze, hogy kijuthasson egy 40 millió forintos kezelésre, Belgiumba. Ricsire egy 12 hetes kezelés várt, hogy visszatérhessen családjához és újra otthon lehessen, először azóta, hogy kislánya, Janka megszületett.

Egy hónappal azután, hogy megtudták: babát várnak, Ricsi szíve leállt egy pályabejáráson Fotó: Parti Krisztina

 

„Szerintünk neki is nagyon sokat jelent, hogy itthon lehet”

A Szilágyi család élete új fordulatot vett április elején, Ricsi felesége, Krisztina és kislányuk, Janka életében új fejezet kezdődött. Ekkor tértek ugyanis haza a 12 hetes belgiumi kezelésről, ezúttal már családi otthonukba, Ricsivel együtt. A fiatal ralis két éve nem volt otthon, hiszen a 2022 májusában történt szívleállása és újraélesztése után a kórház falai között találkozhatott csak szeretteivel. Az édesapa azonban újra otthon van és már a család mindennapjaiban is részt tud venni. 

- A hazaérkezés után a mindennapi teendők, ügyintézés teljesen kimerítette a napjainkat. Ricsinek próbáljuk napról napra egyre jobban kialakítani a hétköznapi életet, hogy minél otthonosabb, kényelmesebb legyen - mesélte Krisztina.

 

Már mondhatni, hogy beállt egy napirend. Részt tud venni a mindennapokban, sokat mosolyog apróságokon is már

 – részletezte Krisztina, Ricsi felesége, aki az elmúlt két évben minden követ megmozgatott, hogy férje hazatérhessen és visszanyerje régi önmagát, amennyire csak lehetséges.

Kezdenek visszaépülni az izmai

Heti három alkalommal jön hozzá gyógytornász, gyógymasszőr, akik nagyon lelkesen, odaadóan próbálják Ricsit "formában" tartani. Ennek köszönhetően Ricsi már itthon is felállt az ágy mellett, segítséggel. Szemmel láthatóan szedett magára, az izmai is kezdenek visszaépülni – mesélt a fiatal feleség Ricsi jelenlegi állapotáról. A családnak nagyon sokat jelent, hogy az édesapa otthon van a családdal és láthatóan Ricsinek is jót tesz.

Nyilván sokkal jobb érzés, hogy itthon van velünk. Természetesen nem egyszerű. De szerintünk neki is nagyon sokat jelent hogy itthon lehet. Rendszerint kiültetjük a kerekesszékbe, és időjárástól függően vagy a teraszon, vagy a nappaliban tölt egy kis időt. Ilyenkor figyelmesen nézi a kertet, mi hogyan változott, míg nem volt itthon vagy éppen Janka merre szaladgál 

– számolt be Krisztina a mindennapokról.

Otthon is segít édesapja ápolásában a másfél éves Janka

Egy gyermek születésére minden pár boldogan készül, várva a pillanatot, amikor végre a kezében foghatják újszülött kisbabájukat. Szilágyi Ricsi ralipilóta és bajnok navigátor azonban nem élhette meg ezt az örömteli pillanatot úgy, ahogyan azt minden apuka elképzeli. A fiatal édesapa tragédiája ugyanis egy hónappal azután történt, hogy feleségével, Krisztinával meg tudták, hogy babát várnak. Janka az idő alatt született meg, hogy Ricsi éber kómában feküdt a kórházban, most pedig már másfél éves és minden szeretetével próbálja gyógyítani édesapját.

A kis Janka korábban csak kórházi körülmények között találkozhatott édesapjával Fotó: Együtt Ricsi Gyógyulásáért / Facebook

Janka természetesen itthon is kiveszi a részét apukája ápolásában. Van, amikor hozza a krémeket és keni Ricsi lábát vagy éppen a tornászoktól ellesett mozdulatokat próbálja meg végrehajtani, amit Ricsi általában mosolyogva tűr. 

 

Sokszor meglepődve figyeljük, mennyire kis ügyesen tudja már, mit hogyan kell, próbál nekünk segíteni a maga kis módján

 – tért ki erre is az édesanya, aki mindeközben igyekszik szervezni az otthoni rehabilitációt, hogy megadjon mindent férjének ahhoz, hogy visszanyerhesse régi önmagát.

 

origo.hu

Megmutatta tökéletes melleit a Miss Influencer Hungary idei győztese - képek

ripost.hu

"Nadrágszíjjal kergették apámat, mert bemerészkedett ide" - betonkoporsónak csúfolják a miskolci kockát

life.hu

Foci-Eb: ők a leghelyesebb játékosok, akiket valaha láttál - GALÉRIA

mandiner.hu

Óriási leleplezés érkezett Svájcból, ez mindent megváltoztat: Orbán Viktor rájött, hogy a foci jót tesz a közhangulatnak!

ripost.hu

Rossinak menekülnie kellett; szigor a magyar szurkolóknál

ripost.hu

Durva: így dohányzik Palvin Barbi – fotó

lakaskultura.hu

Fókuszban az utolsó simítások: így lesz igazán barátságos az otthonunk

ripost.hu

Most jött a hír: brutális baleset történt, folyamatban a mentés

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

ripost.hu

Egykori testőre kitálal Angelina Jolie piszkos húzásairól

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

"Csak annyit kértem, tartsák rendben" – Ildikó segíteni akart a tűzeset károsultjainak, de rosszul sült el a jótékonykodás

INSIDER

Orbán Viktor az olasz miniszterelnökkel tárgyalt – Fotó

INSIDER

"Versenypályának használják ezt az egyenest" – Felelőtlen gázpedál huszárok okoztak balesetet Érden

INSIDER

Szijjártó Péter: Magyarországon elképzelhetetlenek a Nyugaton látott antiszemita jelenetek

INSIDER

Ennyit kell fizetni az autópálya használatáért annak, aki külföldre megy nyaralni