Létrehozva: 2024.01.09.

„El sem tudom mondani, mit érzünk most” – összegyűlt a 40 millió forint az éber kómában fekvő magyar ralis kezelésére

Szilágyi Ricsi másfél éve fekszik éber kómában, miután 2022 májusában leállt a szíve minden előzmény nélkül, egy pályabejáráson. Az embereknek hála most összegyűlt a 40 millió forint, ami ahhoz kellett, hogy Ricsit külföldi klinikán kezeljék és visszahozzák őt családjához.

Májusban lenne két éve, hogy Szilágyi Ricsi ifjú ralipilóta és navigátor szíve minden előzmény nélkül megállt a Dunakanyar Rally pályabejárásán. A hosszas újraélesztés miatt kómába esett, és azóta is éber kómás állapotban fekszik kórházban. Ricsi nem csak ralis, de egyben férj, 2022 decembere óta pedig édesapa is, kislányával, Jankával azonban még nem találkozhatott. Ricsi felesége, Krisztina egy éve kezdett gyűjtésbe, amikor egy németországi klinikával felvéve a kapcsolatot kiderült, hogy tudnák fogadni Ricsit és kezelésekkel javítanának az állapotán. A kezelés és kinn tartózkodás ára azonban 40 millió forint. A fiatal édesanya azonban nem adta fel.

Krisztina és Ricsi mindig azt mondta egymásnak, hogy együtt mindent megoldanak  Fotó: Parti Krisztina

„Hogyan lehetne meghálálni és elégszer megköszönni, amit Ricsiért tettetek…”

December 24-én tették közzé a posztot, amire már sokan vártak Szilágyi Ricsi oldalán: összegyűlt a 40 millió forint, ami a külföldi kezeléshez kell. Ennél nagyobb ajándék nem is kellhet egy családnak, akik másfél éve „elvesztették” Ricsit, aki éber kómában fekszik jelenleg is. Az elmúlt másfél év hihetetlen nehézségeket tartogatott. Volt, hogy Ricsi felesége, Krisztina is úgy érezte, hogy nagyon messze a cél. A csoda azonban megtörtént: az összeg összegyűlt, Ricsiék előtt megnyílt a lehetőség, hogy újra egyesüljön a család.

El sem tudjuk mondani, hogy mit is érzünk most. Egy éve kezdtük és minden erőfeszítésünkkel azon voltunk, hogy a lehető leghamarabb össze tudjuk gyűjteni a pénzt. Megérkeztünk végre és most elindulhatunk egy olyan úton, ami a lehető legjobbat hozhatja ki Ricsiből, ami megadhatja nekünk azt a reményt, hogy egy boldog családként tudjuk folytatni az életünket most már a kicsi Jankával együtt, hárman" – hálálkodott a fiatal édesanya, Ricsi felesége a gyűjtésért létrehozott Facebook-oldalon.

Az 1 éves Janka sokat látogatja kómában fekvő édesapját, akihez bújik és puszilgatja  Fotó: Facebook / Együtt Ricsi gyógyulásáért

Kislánya ölelgeti és bújik kómában fekvő édesapjához

Ahogy arról már korábban a Ripost beszámolt, Krisztina és Ricsi szerelme példaértékű. Életük meseszerűen alakult, a sorsszerű szerelemtől egészen a közös élet tervezéséig és kislányuk érkezésének örömhíréig. A fiatal pár épp egy hónappal a baleset előtt tudta meg, hogy kisbabájuk születik, Ricsi azonban négy hét múlva kómába esett. Krisztina így várandósága alatt is a szerelméért harcolt. Gyermekük, Janka már egy éves, édesapjával azonban még nem találkozott olyan formában, ahogyan azt minden szülő tervezi.

Minden nap nézünk apáról képet, videót Ricsiről, amit Janka mosolyogva néz. Azt szoktam mondani, hogy most apa pihen, erőt gyűjt, és hamarosan itthon lesz velünk

 – nyilatkozta a Borsnak korábban Krisztina. A várva várt találkozás most azonban már nem csak álom: a pénz összegyűjtésével Ricsi kijuthat egy külföldi klinikára, ahol segítenek, hogy a lehető legjobb formájában visszatérjen feleségéhez és kislányához.

Soha nem gondoltuk volna...

„Rengeteg licit, felajánlás, jótékonysági autóztatás, rendezvények, gyűjtődobozok és még sorolhatnánk, hogy hol történt gyűjtés. A ti segítségetekkel Ricsi elindulhat egy olyan úton, amire szüksége van ahhoz, hogy visszatérjen közénk és a lehető legjobb formában folytathassa az életét" – fogalmazott Krisztina a Facebookon.

Soha nem gondoltuk volna, hogy ennyien Ricsi mellé állnak és a szívükön viselik a sorsát. Csak bízni tudunk abban hogy ez a kezelés megadja számunkra azt a lehetőséget amit eddig vártunk és nagyon reméljük, hogy a közeljövőben már személyesen Ricsi tudja ezt nektek megköszönni valamilyen formában 

– zárta gondolatait az édesanya, akire most még sok szervezés vár a kezeléssel kapcsolatban, de nagyon izgatott és várja, hogy megvalósuljon az álom, amire régóta várnak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

Már az Egyesült Államok sem tagad, itt a háborús beismerés

borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

magyarnemzet.hu

Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

hirtv.hu

Reagált a szakmai stáb és a vezetőség is a Veszprém BL-búcsújára

origo.hu

Hatalmasat csalódott: megrázó élményeiről mesélt a TV2 sztárja

ripost.hu

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Sokarcú lesz a tavasz folytatása: köd, zápor, napsütés, és erős szél is lehet

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki