A magyar katonák helyt álltak Koszovóban

POLITIK
2 hónapja

Felesége és kislánya várja haza a kómában fekvő Ricsit: „Fáj, hogy nem élheti át velünk közösen a kislánya első nevetését"

Szilágyi Richárd ralis 2022 májusában lett rosszul egy pályabejáráson, ahol megállt a szíve. A fiatal navigátor azóta éber kómás állapotban van. A versenyzőt felesége és decemberben született kislánya is hazavárja, akivel a férfi még nem is találkozhatott.

Parti Krisztina és Szilágyi Richárd története úgy kezdődött, mint a romantikus filmekben: februárban volt 7 éve, hogy megismerkedtek, 2 éve augusztusban pedig össze is házasodtak. A fiatal szerelmespár élete tökéletesen alakult. A dráma előtt két hónappal költöztek be közös álomotthonukba, tavaly áprilisban pedig azt is megtudták, hogy gyermekük lesz, akinek a Janka nevet választották. Ekkor azonban nem várt tragédia következett be: Ricsi szíve minden előzmény nélkül megállt egy májusi pályabejáráson, azóta pedig kómában fekszik.

Ricsi felesége sokszor együtt nézte kómában fekvő férjével a raliversenyek élő közvetítését a kórházból   Fotó: Parti Krisztina

„Mellette mindig azt éreztem, hogy együtt mindent le tudunk győzni"

Ricsi életének kiskora óta fontos része a rali. Navigátorként és pilótaként is űzte ezt a sportot. Az életvidám, örökmozgó, talpraesett férfi épp a Dunakanyar Rally pályabejárásán lett rosszul, amikor váratlanul megállt a szíve

Mindig is ilyen kapcsolatra vágytam, mindenben kiegészítjük egymást,  igazi nagybetűs szerelem a miénk

– nyilatkozott a Ripostnak Krisztina, Ricsi felesége, aki 2022 decembere óta édesanya is. Elmondta: a tragikus napon 1 perc alatt összeomlott számára minden.

„Nem tudtam felfogni, talán a mai napig nem is fogtam igazán ezt fel. Mindig azt mondtuk egymásnak Ricsivel, hogy együtt mindent megoldunk, és ebben a helyzetben most nekem kell benne ezt erősitenem, hogy ki kell tartania. Ez a legkevesebb amit tehetek érte most" – fogalmazott a kétségbeesett feleség.

A bajnok ralis újszülött kislányával sem tudott még találkozni

Ricsi és Krisztina 2022 áprilisában tudta meg, hogy babát várnak. Rá egy hónapra azonban bekövetkezett a váratlan tragédia. Miután megállt Ricsi szíve, többszöri újraélesztés után napokig élet-halál között lebegett, majd oxigén hiányos állapot lépett fel nála és kómába esett. A fiatal versenyző azóta is éber kómás állapotban van, így a decemberben megszületett kisbabájukkal még csak nem is találkozhatott.

Nagyon nehezen viselem, hogy nincs velünk Ricsi, és talán napról napra egyre nehezebb lelkileg. Fáj, hogy nem élheti át velünk közösen a kislánya első nevetését, gagyogását 

– árulta el a Ripostnak Krisztina, aki várandósan is bejárt nap mint nap kórházban fekvő szerelméhez.

„Mindig hittem benne, ebben a helyzetben is hiszek benne. Tudom, hogy maximálisan azon van, hogy visszajöjjön közénk" – tette hozzá az édesanya. 

Ricsi és Krisztina élete álomszerűen alakult, aztán bekövetkezett a tragédia...  Fotó: Parti Krisztina

Az egész ralis közösség összefogott Ricsi felépüléséért 

Hosszas kutakodás után Krisztinának egy németországi klinikával sikerült felvennie a kapcsolatot, akik a kiküldött orvosi leletei alapján fogadnák Ricsit, ugyanis bíztató eredményeket értek el hasonló állapotban levő páciensekkel. A kezelés és a kiutazás azonban nagyon drága: a családnak 40 millió forintra van szüksége, hogy Ricsi megfelelő kezelésben részesüljön

Éppen ezért összefogott az ország ralis közössége, akik több városban is jótékonysági gyűjtést és autós eseményt szerveznek a pénz előteremtésére. 

Minden egyes kezdeményezést könnyes szemmel olvasok. Megható, hogy ennyi sok jó ember szeretne segíteni Ricsinek. Mindig mondjuk neki, ha valaki valamit kezdeményez a számára. Szerintem sose gondolta volna, hogy ennyi ember gondol rá 

– mesélte meghatva Krisztina, aki bár tudta, hogy összetartó a ralis közösség, nem gondolta volna, hogy ennyire. 

Még 21 millió forintra van szükség Ricsi kezeléséhez

A gyűjtés jelenleg körülbelül a felénél tart, még közel 21 millió forintra lenne szüksége a családnak Ricsi teljes kezeléséhez. 

„Az hogy mikor gyűlik össze, sok mindentől függ. Bízom benne, hogy minél hamarabb, ugyanis Németországban egy teljes átvizsgálás várna rá, ami alapján a kinti specialisták összeállítanának egy egyénre szabott terápiát a számára" – árulta el a részleteket az ifjú feleség, aki bízik benne, hogy hamarosan összegyűlik a pénz és visszakaphatja élete szerelmét. 

Ricsi felesége mindent megtesz, hogy szerelme megkapja a megfelelő kezelést és visszatérjen hozzá és kislányukhoz   Fotó: Parti Krisztina

Ricsi jelenleg egy debreceni ápolási osztályon fekszik, állapota május óta azonban sokat fejlődött. Reagál a környezetére, 3 hét után le tudták venni a lélegeztetőgépről és már az etetéssel is próbálkoznak nála, azonban kommunikációra egyelőre nem képes. Pont ezért lenne szükség az intenzív rehabilitációra és gyógytornára, hogy fizikálisan erősödhessen a fiatal ralis navigátor.

Debrecenben azonban nem állnak rendelkezésre a megfelelő eszközök a kezeléshez, Magyarországon pedig nincs olyan intézmény, ami fogadni tudná Ricsit. Krisztina azonban nem adja fel: kitartóan bízik abban, hogy összegyűlik a pénz férje németországi kezelésére.  

Ha most hallana azt mondanám neki, hogy tartson ki, és legyen még továbbra is nagyon erős, mert mindennél jobban szeretjük, és várjuk haza Jankával

– árulta el Krisztina.

MEDICINA

Halálközeli élmény és találkozás Istennel: Ezt látta kómában az újszíves

A rokonság sokkot kapott az abszurd műtét gondolatától is. Hogy Bohóc testéből kiemelik a szívét és egy másikat raknak be helyette. De a sziráki apuka tudta, hogy nincs sok idő hátra, ez az egyetlen módja az életben maradásnak. Feltámadás a műtőasztalon..

MEDICINA

Halálközeli élmény és találkozás Istennel: Ezt látta kómában az újszíves

A rokonság sokkot kapott az abszurd műtét gondolatától is. Hogy Bohóc testéből kiemelik a szívét és egy másikat raknak be helyette. De a sziráki apuka tudta, hogy nincs sok idő hátra, ez az egyetlen módja az életben maradásnak. Feltámadás a műtőasztalon..

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bármelyik pillanatban elindulhat a háború eddigi legvéresebb csatája

origo.hu

Ezért halhatott meg Suhajda Szilárd a Mount Everesten

borsonline.hu

Szörnyű előzmények: borzalmas volt az alaptábor, ahonnan Suhajda Szilárd elindult

metropol.hu

Szívmelengető kezdeményezést tettek Suhajda Szilárd emlékére

magyarnemzet.hu

Mbappé bejelentette, melyik csapatnál játszik a következő idényben

origo.hu

Döbbenetes dolgot árult el magáról Köllő Babett

travelo.hu

Többen életüket vesztették egy hajóbalesetben az olaszországi Maggiore-tavon

ripost.hu

11-szer hozták vissza, végül életét vesztette a magyar focista

ripost.hu

Ne dobd ki a használt teafiltert, nyáron életmentő lehet

ripost.hu

Döbbenetes részletek Suhajda Szilárd kereséséről: a végsőkig küzdött

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő fordulat: hátulról szúrták le – így halt meg a Deák téri gyilkosság áldozata

INSIDER

Egy ország gyászolja Suhajda Szilárdot – képeken a csúcskísérlet

INSIDER

Már 4 év telt el a borzalmas Hableány-tragédia óta – Még mindig tart a rekord összegű kártérítési per – Galéria

INSIDER

Kozma atya: Pünkösd Isten ajándéka, a közös nyelv a bábeli zűrzavarban

INSIDER

Helytálltak a magyar katonák Koszovóban

INSIDER

Megrendítő: szörnyű hírt közöltek az orvosok a 6 éves Dórikával, de a kislány egy pillanatig sem adja fel

INSIDER

Mesterséges intelligencia segítségével hamarabb felismerhetőek a depressziós tünetek

INSIDER

Van egy jó hírünk azoknak, akik most mentek szabira