INSIDER

Szerző K. CS.

Létrehozva: 2024.08.25.

József harca a multi ellen, még a nevét is elperelték a magyar takarítótól

Szomorú véget ért József, az Angliában dolgozó takarító és az Easyjet légitársaság abszurd harca: a magyar férfi hatalmas összeget kénytelen fizetni a fapados cégnek, csak azért, mert erejét megfeszítve nap mint nap dolgozott.

Spekker József kicsi, de sikeres takarító vállalkozást üzemeltet Angliában, Newcastle-Under-Lyne-ben, Staffordshire közelében. Egy kisteherautóval végzi a nagynyomású takarítást, ami a legtöbbször terek és parkok járdáinak és utcáinak tisztítását jelenti. A furgon ajtajain ott áll nagy betűkkel vállalkozásának neve: Easyjetwash. Pontosabban csak állt, mert most meg kell változtatnia cége nevét. 

József csak boldogulni szeretett volna, akárcsak a többség  Fotó: SWINS/ Anita Maric

Az József számára sem világos, hogy akadt rá az Easyjet fapados légitársaság, mivel zavarhatta köreit egyszemélyes, három éve alapított vidéki vállalkozása. Júniusban kapott levelet a légicsoport görög tulajdonosától, Stelios Haji Ioannou-tól, aki azt követelte, hogy változtassa meg mosócége nevét, mert a hasonlóság hatalmas kárt okoz a légitársaságnak. 

Stelios egy gazdag multimilliárdos görög család sarja, 57 éves, vagyona 1,2 milliárd dollár a Forbes szerint. Pénzüket a Stelmar hajózási társaság alapozta meg. Stelios 1995 óta minden vállalkozásának az Easy előnevet adja, ezeket fogja össze a Easygroup elnevezésű vállalkozás. 

József magyar állampolgárként dolgozik Angliában, nagyjából 100 fontot (kb. 46 ezer forintot) kér a téli kertek, teraszok, kocsifeljárók takarításáért és egyéb felületek tisztításáért. Az utóbbi hetekben mindent megtett, hogy tudassa a nagyvilággal: apró vállalkozásának semmi köze a gigacéghez. De ez is kevésnek bizonyult. 

Azt jól érezte, ha perre kerül a sor, a multit nem győzheti le a védjegy bitorlása miatt indított eljárásban, így inkább megállapodott velük, aminek egyelőre csak a pozitívumaira akar koncentrálni. Egyezségük szerint József fizet, egy számára hatalmas kártérítési összeget a milliárdosnak, cserébe 18 hónapnyi haladékot kap cég átnevezésére. 

 „Lehetett volna rosszabb is” – nyilatkozta Spekker a Daily Mailnek, hozzátéve: nem mondhatja el, mennyit kell fizetnie.

Most megpróbálok továbblépni és mindent magam mögött hagyni 

– zárta szavait a magyar takarító.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek