INSIDER

Szerző Z. H.

Létrehozva: 2024.08.29.

Megint kitolódott a hőség: ennek már sosem lesz vége?

Bő egy hete még úgy volt, hogy a szeptembert nagyon kellemes, 28 fok körüli hőmérséklettel kezdjük: nos, ez azóta megdőlt, 35 fok is lehet.

Ami sok, az sok! Egyre többen érzik azt, hogy ez a nyár valami brutális volt és még nincs is vége. Legalábbis a hőségnek. Bár a vízparton kifejezetten kedvező lehet a kánikula, keveseknek adatik meg, hogy az egész nyarat láblógatva mondjuk a Balaton partján töltsék. 

01 Strandolok 0712 Sipeki
Fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország

Németh Lajos meteorológus, már áprilisban arról beszélt a Metropolnak, hogy pokoli nyarunk lehet, ezt azért nem gondoltuk volna. No, de meddig tart még ez az egyre inkább elviselhetetlen hőség?

A koponyeg.hu számításai most azt mondják, hogy még a jövő héten, vagyis szeptember első hetében is kitart ez a pokoli kánikula. Ma, vagyis augusztus 29-én is 36 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála és megint ott tartunk, hogy már az éjszakák sem pihentetőek, ugyanis nem hűl le kellően a levegő. Pénteken és a hétvégén is 35-36 fokos melegre készülhetünk, szikrázó napsütéssel, így az iskola előtt még érdemes lehet csobbanni egyet a Balatonban, vagy mondjuk a Velencei tóban. 

A jövő hetünk is pokolian indul, hiszen egészen csütörtökig 34-35 fokos hőségre készülhetünk, ráadásul keddtől csapadékosabbá válik az időjárás, így a párás melegben még nehezebb lesz elviselni a hőséget. Enyhülésre most szeptember 6-tól van kilátás. Akkor már csak 31 fok várható és szeptember 9-én süllyedhet először 30 fok alá a nappali csúcshőmérséklet. Persze erre mondják azt, hiszem, ha látom.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek