Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.24.
Módosítva: 2024.08.24.

"Vigyék őket egyenest Von Der Leyen asszonyhoz!" - egyetértésre talált az ötlet: küldjük Brüsszelbe a migránsokat

Az Európai Unió azért büntet minket, mert védjük Európa határait. A magyar kormány közölte: ha Brüsszel annyira ragaszkodik a migránsokhoz, akkor odaküldjük őket ingyen és bérmentve.

A magyar kormány 2015 óta működteti Európa legjobban szervezett és egyben legbiztonságosabb határvédelmét. A déli határon felállított kerítést azonban éppen azok kritizálják, akiket véd. Brüsszel nem hajlandó finanszírozni a magyar határvédelmet, miközben azért bünteti óriási összeggel hazánkat, mert nem akarunk migránsokat befogadni. 

Illegális bevándorlás
Brüsszel nem támogatja a magyar határvédelmet. Támogatás helyett inkább büntetnek. Fotó: Karnok Csaba

A határvédelemért nem büntetés, hanem támogatás járna

Július végén fizetési felszólítást küldött az Európai Bizottság Magyarországnak. Brüsszel szerint 78 milliárd (!) forintot kellene fizetnünk azért, mert nem engedünk be Magyarországra illegális bevándorlókat. A kormány korábban így reagált az Index megkeresésére a brüsszeli levélre:

Magyarországot azért büntetik az óriási mértékű brüsszeli bírsággal, mert nem engedjük be területünkre a migránsokat, hogy kérelmüket itt beadva aztán az országban maradjanak és a magyar államnak kelljen menekülttábort és teljes ellátást biztosítania számukra. Magyarország ezt elfogadhatatlannak tartja, ezért továbbra sem engedjük be a migránsokat, nem építünk táborokat és nem hozunk létre migránsgettókat.

Varga Mihály pénzügyminiszter a lapnak elárulta, hogy a magyar határvédelmi kiadások összege kétszerese annak, mint amit egy év alatt családi adó- és járulékkedvezményre fordít az állam (370 milliárd forint), vagy más példával élve, közel kéthavi nyugdíjkiadást fedezne. Pedig a schengeni övezethez történő csatlakozás következtében Magyarországnak a külső határok védelme egyszerűen – az uniós szerződések szerint – a kötelessége.

Migránskvóta helyett határvédelmi kvóta szükséges, és nem 80 milliárdos büntetés, hanem 700 milliárd forintos költségtérítés jár Magyarországnak”

– foglalta össze a helyzetet a tárcavezető.

Ha Brüsszel ragaszkodik a migránsokhoz, megkaphatja

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely is kitért a migrációs témára. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: 

Brüsszel továbbra is rá akarja kényszeríteni Magyarországot a migránsok beengedésére, és azért a jó gyakorlatért bünteti és sújtja bírsággal Magyarországot, amit egyébként az unió is átvett” – közölte Gulyás Gergely, és kiemelte: a külső határok védelme Európa egészének érdeke, ennek ellenére Magyarország erre nem kap forrást, míg más országok igen.

Gulyás Gergely hozzátette: ha Brüsszel továbbra is egy olyan szabályozást akar kikényszeríteni Magyarországtól, amely nem teszi lehetővé a migránsok feltartóztatását a határon, akkor 

minden migránsnak fel fogjuk azt ajánlani a magyar határon, hogy az európai eljárásrend betartását követően önkéntesen és ingyenesen Brüsszelbe szállítjuk. 

Az emberek támogatják az ötletet

A miniszter által bejelentett elképzelés meglehetősen nagy port kavart. Rengetegen értenek egyet azzal, hogy a magyar embereknek kell eldönteniük, kikkel akarnak együtt élni. Zalatnay Sarolta a Ripostnak azt mondta, hogy valóban ez lenne a legjobb megoldás. Az énekesnő szerint, ha Brüsszel húzogatja a bajszunkat, akkor arra nekünk is megfelelő választ kell adnunk. 

A hirado.hu témával foglalkozó cikke alatt is több tucat kommentelő mondta el a véleményét a felvetésről. Ezek körül szemléztünk:

  • "Jobb lenne Merkel asszonyhoz vinni! Behívta őket, most meg ráerőltették őket egész Európára! Sok ország átgondolatlanul követte Brüsszel ráerőltetett politikáját!!"
  • "Még mindig nem értem, miért nem lehetne őket segíteni a saját otthonukban?! Ne jöjjenek Európába, maradjanak otthon."
  • "Von Der Leyen asszonyhoz közvetlenül."
  • "Már mióta javaslom, hogy nyitni kell egy migráns folyosót, amin azonnal a céljukhoz juthatnak. Ha mi szállítjuk is olcsóbb, mint az eddigi összes hercehurca, meg bünti meg minden. Odavinni, lerakni, s ott csókolgassák, simizzék őket. Oda vágynak, nem ide. Ezzel legalább az emberkereskedelem is bedőlne."
  • "Vonatokat kell indítani egészen Berlinig."

Nézd meg, mit lép a magyar kormány:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek