Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.08.22.

Ki képes ilyesmire? Szörnyű dolog történt a Duchenne-szindrómás Levivel

Van, akinek már semmi sem szent. Szörnyű dolog történt a Tenken élő, Duchenne-féle izomdisztrófiával élő Lázár Levivel. Édesanyja is felháborodott a történteken.

Az ötéves Lázár Levente Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved. Ez az az izomsorvadásos betegség, amire több mint egymilliárd forintba kerül a génterápia, mely esélyt ad a gyerekeknek a teljes életre. Erre a génterápiára gyűjt Levi családja is, minden lehetőséget megragadva, hogy a kisfiú gyűjtése elérje a csillagászati összegű célt. Most azonban olyasmi történt, amire senki sem számított. 

20240619_levi_MK_MW_bulvar_04
Levi számára folyamatos a gyűjtés, de nemrég az egyik adománygyűjtő dobozát ellopták  Fotó: Mate Krisztian

Ellopták Levi adománygyűjtő dobozát 

Levi számára több településen is helyeztek ki adománygyűjtő ládákat, ahová az emberek bedobhatnak összeget a kisfiú gyógyulását segítve. Ilyen adománygyűjtő doboz volt elhelyezve Tenken is, egy kis helyi büfében. Valaki azonban augusztus 13-án este úgy gondolta, hogy eltulajdonítja a ládát, a benne lévő adományokkal együtt. 

Hihetetlen, hogy ilyesmire képesek az emberek. Kamerafelvételünk van az esetről, az elkövetőt fel is jelentettük. Az illetőt mi nem ismerjük, de az kiderült, hogy egy Tenktől nem messze lévő községben él

– részletezte a szörnyűséget Adrienn, Levi anyukája, akit mélységesen felháborított az, hogy ilyesmire képes volt valaki. Hiszen a beteg kisfiú számára a génterápia az egyetlen esély arra, hogy ne sorvadjanak tovább az izmai, a terápiához viszont gyűjteni kell, többi között ilyen kis ládákkal is. 

100 ezer Ft. körüli összeg lehetett a dobozban. Azonosították és keresik az elkövetőt. Nagyon szomorúak és csalódottak vagyunk.

– tette hozzá az édesanya .

Olimpikonok is segítik Levi gyűjtését

Bár az eset szörnyű és felháborító, szerencsére jó hírek is akadnak bőven a tenki család háza tájékán. Ilyen például az is, hogy Vas Blanka és Valter Attila olimpikonok által dedikált mezt bocsátott licitre a BringaSport, ezzel is támogatva Lázár Levi gyógyulását. A licit már 240 ezer forintnál jár, de egészen augusztus végéig tart, így addig még versenybe lehet szállni az értékes mezért. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek