Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.08.30.
Módosítva: 2024.08.30.

„Azonnal megtalálta a helyét“ – Tomika már egy ismerkedős napon is részt vett az iskolában

Bár az orvosok nem jósoltak sok időt az SMA-s kisfiúnak, a szülők mindig is hittek a csodában és reménykedtek abban, hogy sikerül megmenteniük kisfiuk életét. Két évig futottak versenyt az idővel, de sikerült összegyűjteni a pénzt a világ legdrágább gyógyszerére. Tomika megkapta a génterápiát és azóta csupa jó dolog történt velük. Most pedig eljött a nagy pillanat: a kisfiú iskolás lett.

Lapunk már a kezdetek óta végigköveti a 7 éves Galó Tomika útját. A kisfiú egy súlyos betegségben, SMA 1-ben vagyis gerinc eredetű izomsorvadásban szenved. Idén áprilisban azonban két év gyűjtés után megkapta a méregdrága génterápiát, aminek hála Tomika rohamosan fejlődik. Rengeteg új élménnyel és tapasztalattal gazdagodott az elmúlt fél évben, az igazi kaland azonban még csak most kezdődik: hétfőtől iskolás lesz.

Tomika elfoglalta helyét az iskolapadban  Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

Szeptember 1-jétől új fejezet kezdődik Tomika életében, amit a kisfiú már hónapok óta alig várt. Szülei roppant büszkék a kisfiúra és el sem hiszik, hogy végre iskolás. Sokszor eszükbe jut a szörnyű mondat, amit a diagnózisnál az orvosok mondtak: „szeressék, amíg lehet“. Mindössze két évet jósoltak nekik együtt és azt mondták, a gyermek sosem lesz képes a beszédre. Tomika és családja azonban mindenre rácáfolt és most büszkén foglalta el a helyét az iskolapadban.

Egy nagyon különleges délutánunk volt. Csütörtökön, augusztus 29-én volt az ismerkedő óra az iskolában. Bevallom én nagyon féltem, hogyan fog alakulni, hogyan fogadják az osztálytársai, hogyan találja meg a helyét a közösségben. Azt hiszem egyelőre alaptalan volt a félelmem. 

– számolt be a nagy napról Hornischer Anikó, Tomika édesanyja. 

A kisfiú a legnagyobb természetességgel foglalta el a helyét. Olyan öröm tükröződött az arcán, ami minden szülő szívét megmelengeti. Alig várta, hogy minden kis osztálytársa megérkezzen és végre kezdődjön az óra. 

Olyan furcsa volt látni, hogy mintha azonnal megtalálta volna a helyét. A tanító nénik is hihetetlenül kedvesek voltak. A feladatokban is ügyesen részt vett, mindegyikhez örömmel csatlakozott. A saját elmondása szerint pedig már egy kis barátot is szerzett. Remélem, így lesz, sok kis barátja lesz. 

– árulta el a büszke anyuka.

Tomikának hazafelé be sem állt a szája, egyfolytában az új élményekről beszélt. Alig várja a hétfőt, hogy újra mehessen az iskolába és találkozzon új barátaival. Reméljük, hogy a tudásra szomjazó kisfiú lelkesedése töretlen lesz és mindig ilyen boldogan lép majd be az iskola kapuján.
 

Annyira furcsa volt látni az iskolapadban, most már tényleg nagyfiú. Hihetetlen, hogy tényleg iskolás már, ez a nap is eljött. 

 – tette hozzá Anikó.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek