INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.06.

Ilyen időjárásra készülj a Sziget fesztiválon

Naptej, napszemüveg, egy sapka, vagy inkább esernyő és esőkabát. Megmutatjuk, hogy melyikre lesz jobban szükséged Európa legnagyobb nyári fesztiválján.

Ha van olyan időszak, amikor egész Európa számára fontos, hogy milyen idő van Budapesten, akkor az az augusztus 7-től augusztus 12-ig terjedő idősáv. Ekkor rendezik ugyanis a 2024-es Sziget Fesztivált, mely évtizedek óta az egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális fesztivál a kontinensen.

Sziget Fesztival elso nap_DT_14
Az előrejelzések szerint a szó minden értelmében felhőtlen lesz a 2024-es Sziget Fesztivál Fotó: Dombóvári Tamás

Mivel alig egy nap múlva elkezdődnek a koncertek, fellépések, egyéb programok nem árt felkészülni a várható időjárásra. Bár sokan már úton vannak a helyszínre – hiszen a világ minden tájáról érkeznek nemcsak fellépők, hanem fesztiválozók is – olyanok is akadnak, akik még be sem pakolták a sátrat, illetve az egyéb cuccaikat. Nagyon nem mindegy, hogy egy vihar csap le a rendezvényre vagy a szárazságtól kétszer annyit kell igyál, mint egyébként. Lássuk milyen időjárásra készülhetsz a Sziget Fesztivál alatt.

A Köpönyeg előrejelzése szerint augusztus 7-én szerdán, a Sziget első napján túlnyomóan napos idő lesz, az időnként megjelenő felhőkből egy-egy gyenge zápor legfeljebb a nyugati határ közelében fordulhat elő. Csak néhol élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Augusztus 8-án csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, de még így is meleg lesz. Helyenként nyugaton, északnyugaton és északon fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Délutánra 29 és 37 fok közé melegszik a levegő.

Augusztus 9-én pénteken is sok napsütésre számíthatsz, egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar csak elvétve fordulhat elő, így nem zavarja majd a koncerteket. Helyenként élénk lesz a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 31 és 37 fok között alakul, így érdemes több folyadékot fogyasztanod, mint egyébként tennéd.

Augusztus 10-én szombaton időnként felhők zavarhatják a napsütést, de csak néhol alakulhat ki zápor. Az élénk, helyenként erős északnyugati szélben továbbra is 30-37 fokot lesz mérhető a legmelegebb órákban.

Az AccuWeather előrejelzése szerint augusztus 11-én vasárnap meleg, napsütéses időnk lesz. A nappali hőmérséklet 32-36 fok között valószínű. Várhatóan éjjel sem lesz sokkal hidegebb, mint 20 fok. Időnként enyhe szélre lesz kilátásunk, de csapadék szinte sehol nem várható.

A Sziget zárónapján, vagyis augusztus 12-én hétfőn tovább emelkedik a hőmérséklet és 35-38 fok közelében leszünk a nap nagy részében. Ha ez így megy tovább, akár a 40 fokot is elérhetjük, ami egy fesztiválon talán még többnek hat. Sem csapadék, sem szél nem várható, így mindenképpen vegyél magadhoz elég folyadékot.

Azokon a napokon, amikor nem lesz felettünk időjárási front, nem szabad róla megfeledkezni, hogy a hűvös hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos- és a görcsös jellegű panaszok. Ami pedig főként a sátrazókra érvényes, ebben az idősávban könnyebben megfázhatnak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek