Létrehozva: 2024.08.08.

Elgyászolták a fiatalok az elmaradt bécsi Taylor Swift koncerteket

Fiatal fiúk és lányok azért jöttek össze ma a Városligetben, hogy kibeszéljék csalódottságukat, elsirassák a híres amerikai énekesnő elmaradt koncertjét, amit terrorveszélyre hivatkozva töröltek Bécsben és kicseréljék barátság-karkötőiket.

Több tucat magyar Taylor Swift rajongó is pórul járt, miután szerda este bejelentették, hogy terrorfenyegetés miatt törlik a sikeres amerikai énekesnő bécsi koncertjeit. A csalódott rajongók könnyek között törtek ki, mikor a közösségi médián keresztül megtudták: az évek óta dédelgetett álmuk idén már szinte biztosan nem válik valóra. A magyar Taylor Swift fanclub a Facebookon azonnal akcióba lendült, és a közös sorstragédia életre hívott egy eseményt, melynek a Bánatűző swiftie találkozó nevet adták.

Így cserélgették a karkötőket a ligetben a Taylor Swift rajongók Fotó: Ripost

Csütörtök este 17 órakor a Magyar Zene Háza előtt szállingózni kezdtek a Taylor Swift rajongók, majd hamarosan egy több mint 30 fős csapat verődött össze, akik mind azért jöttek el a Ligetbe, hogy közösen gyászolják el a bécsi koncerteket. A fiatal rajongók legtöbbje már évek óta álmodozik arról, hogy élőben láthassa kedvencét, ám az álmuk most szertefoszlott - az illegális migráció okozta terrorfenyegetettség miatt.

Valósággal sokkolt minket a hír, de hálásak vagyunk, hogy megakadályozták, hogy nagyobb baj történjen

mondta az összejövetelen lapunknak Lili, aki már évek óta várta, hogy eljuthasson egy Taylor Swift koncertre és továbbra is abban bízik, hogy az álma hamarosan teljesül. Lili azt is elmesélte lapunknak, hogy a barátságkarkötőket maga Taylor ihlette, aki egyik dalában azt énekli: készítsetek barátság karkötőket. Ezzel persze inspirálta az összes rajongót is, akik rövid idő alatt hagyományt teremtettek, és ma már minden koncerten alap, hogy a rajongók karkötőket csereberélnek egymást között. Sajnos fiataljaink ezt az élményt koncerten nem élhették át, de a karkötőket elhozták a Ligetbe.

Ezekben a szettekben mentek volna a fiatalok kedvencük előadására Fotó: Ripost

Mi Németországból jöttünk haza, ennek egyik apropója éppen a koncert volt. Én vittem volna el a lányaimat, akik arra számítottak, hogy ez a koncert lesz életük egyik legnagyobb élménye, hát most ez lett a legnagyobb szívfájdalmuk

 - mesélte Csilla, aki most azért kísérte el ide a lányait, mert fontosnak tartotta, hogy együtt lehessenek azokkal a sorstársaikkal, akik ugyanazért rajonganak, mint ők. A barátságkarkötők célja nem csak a karkötők viselése, hanem az is, hogy összehozza az embereket, ami, úgy tűnik, működik. A rajongók szépen lassan összebarátkoztak, kedvenc dalaikat énekelték, sőt még rögtönzött divatbemutatót is tartottak, hogy megmutassák azokat az outfiteket, amikkel már hetek óta készültek életük egyik legmeghatározóbb koncertjére. A rendezvény életre hívója, Bernadett elégedett volt azzal, hogy ilyen nagy csapat összegyűlt.

Szerintem sokkal jobb most itt együtt lenni, mint otthon magányosan sírni az elmaradt koncertek miatt. Örülök, hogy ennyien együtt lehetünk és új barátságokat köthetünk

- mondta Bernadett, aki több mint 10 éve rajong Taylorért és a bécsi koncertélményben a testvérével osztozott volna, ám Nyíregyházáról csak Budapestig jutottak, amikor jött a hír: elmarad a koncert. Mégis, utólag szerencsésnek érzik magukat, hogy időben lefülelték a terrorizmusra készülőket. Itthon ilyesmitől nem kell tartaniuk, hiszen idehaza biztonságban vannak.

Mi pedig küldünk egy Taylor Swift számot vigasztalásul:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek